Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Eng­lan­nin EM-ki­sa­mie­his­töl­lä jälleen uusi mah­dol­li­suus rajojen rik­ko­mi­seen

"Maallamme ei ole niin hyvää jalkapallohistoriaa kuin joskus haluamme uskotella", Englannin päävalmentaja Southgate sanoo.

Lontoo
John Stones (vas.) ja Jordan Henderson juhlivat Hendersonin osumaa 4–0 päättyneessä Ukraina-puolivälierässä.
John Stones (vas.) ja Jordan Henderson juhlivat Hendersonin osumaa 4–0 päättyneessä Ukraina-puolivälierässä.
Kuva: Ettore Ferrari / POOL

Jalkapallon miesten EM-kisoissa finaalipaikasta taisteleva Englanti tavoittelee jalkapallohistoriaa, johon sillä on mahdollisuus yltää, mikäli se kukistaa keskiviikon EM-välieräottelussa Tanskan.

Kertaakaan aiemmin Englantia ei ole nähty jalkapallon miesten EM-kilpailuiden loppuottelussa, ja vuoden 1966 MM-kullan jälkeen Englanti on yltänyt ainoastaan neljästi jalkapallon arvokisojen välierävaiheeseen.

Englanti ja Tanska kohtaavat toisensa Lontoon Wembleyllä lähes 60 000 tuhannen katsojan edessä, joista suurin osa koostuu brittikannattajista. Isäntäjoukkue saa asetelmasta mainion kotiedun, mutta pelkästään se ei tule riittämään finaalipaikkaan.

– Maallamme ei ole niin hyvää jalkapallohistoriaa kuin joskus haluamme itsellemme uskotella, kommentoi Englannin päävalmentaja Gareth Southgate.

– EM-kisajoukkueemme pelaajat tekevät massiivisia harppauksia eteenpäin ja ylittävät esteitä koko ajan. Olemme rikkoneet useita esteitä tämän turnauksen aikana, ja Tanskaa vastaan meillä on mahdollisuus jatkaa samalla linjalla, Southgate lisäsi.

Kolme maalia lopputurnauksessa viimeistellyt englantilaishyökkääjä Harry Kane muistuttaa, että Englannin tulee osoittaa pystyvänsä pelaamaan myös runsaslukuisimman yleisön edessä sitten koronaviruspandemian alun jälkeen.

– Voimme puhua niin paljon kuin haluamme, mutta totuus on se, että meidän on mentävä kentälle ja pystyttävä parhaimpaamme, Kane sanoi.

Sunnuntaisessa EM-loppuottelussa keskiviikon voittajaa odottaa Italia, joka kukisti tiistaina omassa välierässään Espanjan rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 4–2.