Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Ener­gia-alan toi­mi­hen­ki­löi­den työ­rii­taan saatiin so­vin­to­esi­tys

Pron puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan neuvottelutuloksen syntyminen liippasi läheltä.

Helsinki
Pron puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan neuvottelutuloksen syntyminen oli jo lähellä.
Pron puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan neuvottelutuloksen syntyminen oli jo lähellä.
Kuva: Maisalmi Joel

Energia-alan toimihenkilöiden työriidassa on jätetty sovintoesitys, kertovat Ammattiliitto Pro tiedotteessa ja sivutoiminen sovittelija Jukka Ahtela Twitterissä. Ahtelan mukaan vastauksia esitykseen odotetaan keskiviikkona klo 20.

Sovitteluissa valtakunnansovittelijan toimistolla ovat olleet mukana työnantajapuolelta Energiateollisuus ja työntekijöitä edustavat Ammattiliitto Pro ja Konepäällystöliitto.

Sovintoa on yritetty saada aikaiseksi joulukuusta 2019 lähtien. Sovittelija jätti sovintoesityksen 12-tuntisen neuvottelun jälkeen myöhään tiistai-iltana.

Ammattiliitto Pro ja Konepäällystöliitto uhkaavat työtaistelulla ennalta määrätyissä yrityksissä perjantain ja lauantain välisestä yöstä alkaen. Lakko koskisi toteutuessaan noin 500:tä toimihenkilöä ja vaikuttaisi sähkönjakeluun sekä energiantuotantoon.

Lakonuhka väistyy, jos Pron, Konepäällystöliiton ja Energiateollisuusen hallinnot hyväksyvät sovintoesityksen. Pron neuvottelukunta ja hallitus käsittelevät sovintoesityksen keskiviikkona.

Pron puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan neuvottelutuloksen syntyminen liippasi jo läheltä.

– Energia-alan työehtoriidassa oli läheltä piti -tilanne. Meinasi tulla neuvottelutulos mutta päättämättömyyden vuoksi luikahti sovintoesitykseksi. Uskoni liittokohtaisiin neuvotteluihin on koetuksella, Malinen tviittasi.