tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

"En tiedä missä Laurin rajat ovat" – Mark­ka­nen rikkoi NBA-uran­sa aiemman pis­te-en­nä­tyk­sen – suo­ma­lai­nen sii­vit­ti 38 pis­teel­lään Utahin voit­toon

Salt Lake City/Helsinki
Lauri Markkase käsi oli kuumana kotiottelussa.
Lauri Markkase käsi oli kuumana kotiottelussa.
Kuva: Utah Jazz

Suomalaispelaaja Lauri Markkanen rikkoi koripallon NBA-uransa aiemman piste-ennätyksen takomalla 38 pistettä yhdessä ottelussa. Saldo siivitti Utah Jazzin 134–133-voittoon Phoenix Sunsista ja katkaisi joukkueen tappioputken.

Suomalainen oli oman joukkueensa, mutta ei koko ottelun kovin pistemies. Jälkimmäisen tittelin ansaitsi Phoenixin Devin Booker 49 pisteellä.

Bookerilla oli tosin myös hieman Markkasta enemmän aikaa kerryttää pisteitään. Booker oli kentällä reilut 41 minuuttia, kun taas Markkanen hieman yli 34 ja puoli minuuttia.

– En tiedä, missä Laurin rajat ovat. En usko, että kukaan meistä tekee johtopäätöksiä sen perusteella, mitä näemme ilta toisensa jälkeen, Utahin valmentaja Will Hardy kehui suomalaista ESPN:n mukaan.

Käsi tarkkana

Markkasen osumaprosentti oli huomattavasti Bookeria parempi. Yhteensä 18 pelitilanneheitostaan hän onnistui 15:ssä. Bookerilla yrityksiä oli 31 ja onnistumisia 16.

Kolmosyrityksistään Markkanen onnistui kahdessa kolmesta. Booker vuorostaan yritti kolmen pisteen heittoa yhdeksään otteeseen ja onnistui kahdesti.

Suomalainen teki Utahin kotiparketilla lisäksi kolme koriin johtanutta syöttöä ja kauhoi kuusi levypalloa, joista viisi puolustuspäässä.

– Hänen joukkuetoverinsa tietävät, miten hyvä hän on, miten hyvä hän voi olla, ja he luultavasti antavat hänelle enemmän virtaa kuin minä, valmentaja sanoi.

Utahin alkukausi on sujunut varsin hyvin, mutta edelliset kolme ottelua olivat päättyneet tappioon. Voiton myötä Utah nousi länsilohkossa toiseksi.