Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

"Emme tyydy yhteen" – Denver Nuggets on voit­ta­nut en­sim­mäi­sen NBA-mes­ta­ruu­ten­sa

Ottelun kovin pistemies oli Denverin serbialaispelaaja Nikola Jokic, joka sai myös NBA:n finaalien arvokkaimman pelaajan palkinnon.

Denver
Denverin serbialaispelaaja Nikola Jokic sai NBA:n finaalien arvokkaimman pelaajan palkinnon.
Denverin serbialaispelaaja Nikola Jokic sai NBA:n finaalien arvokkaimman pelaajan palkinnon.
Kuva: JOHN G. MABANGLO

Denver Nuggets on voittanut koripalloliiga NBA:n mestaruuden ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Denver kukisti Miami Heatin liigan loppuottelusarjassa voitoin 4–1.

Liigafinaalin viidennessä ja viimeiseksi jääneessä kohtaamisessa coloradolaisseura vei kotiparketillaan voiton pistein 94–89.

Ottelun kovin pistemies oli Denverin serbialaispelaaja Nikola Jokic, joka sai myös NBA:n finaalien arvokkaimman pelaajan palkinnon. Kaksi kertaa NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Jokic upotti ottelussa yhteensä 28 pistettä.

Heittojen niukkuudesta kärsineen Denverin serbialaistähti kuvaili ottelua rumaksi ja painotti, ettei joukkue saanut tehtyä heittoja.

– Mutta lopussa keksimme, kuinka puolustaa, ja teimme 90 pistettä. Siksi me voitimme, hän sanoi.

– Työ on tehty ja voimme mennä nyt kotiin.

Viime hetket jännitysnäytelmää

Ratkaisevan koitoksen viime hetket äityivät jännitysnäytelmäksi. Päätösneljänneksen lopulla Miamin Jimmy Butler teki kahdeksan peräkkäistä pistettä ja Heat meni 87–86-johtoon, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä alle kolme minuuttia.

Miami menetti pian johtoasemansa, mutta Butler teki kaksi vapaaheittoa lisää palauttaen floridalaiset pisteen johtoon. Tämän jälkeen Denverin Bruce Brown kuitenkin sai napattua levypallon hyökkäyspäässä ja Nuggets pääsi karkaamaan pysyvästi.

Miami oli Denveriä kolme pistettä jäljessä, kun ottelua oli edessä enää 15 sekuntia. Butler yritti viime hetkellä kolmen pisteen heittoa, mutta ei osunut. Brown upotti puolestaan kaksi vapaaheittoa ja viimeisteli ottelun loppulukemat.

Jokic kauhoi levypalloja

Denverin Jokic ylsi myös niin sanottuun tupla-tuplaan kerrytettyään kaksinumeroisen lukeman pisteiden lisäksi myös levypallojen määrässä. Kaikkiaan hän kauhoi 16 levypalloa, joista 15 puolustuspäässä. Lisäksi Jokic antoi neljä koriin johtanutta syöttöä.

20 pisteen rajapyykin saavuttivat Jokicin lisäksi Miamin Butler ja Bam Adebayo. Butler pussitti 21 ja Adebayo 20 pistettä.

Jokicin tavoin Adebayo ja Denverin Michael Porter Jr. ylsivät levypallosaldojensa myötä tupla-tuplaan.

Denver on voittanut divisioonan mestaruuden useita kertoja, mutta liigamestaruus on ensimmäinen seuran 47-vuotisen historian aikana.

– Minulla on uutisia teille kaikille siellä. Emme tyydy yhteen, Denverin valmentaja Michael Malone sanoi mestaruuden ratkettua.

– Haluamme lisää.