kolumni: Kahden ikä­krii­sin ris­ti­pai­nees­sa – poden var­muu­dek­si mo­lem­pia

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Tilaajille

Ella Saa­ren­pää-Ker­vi­nen sai rat­sas­tus­on­net­to­muu­des­sa ai­vo­vam­man ja joutui luo­pu­maan pal­jos­ta – lopulta hän käänsi vai­keu­det voi­tok­si ko­ke­mus­toi­mi­ja­na

Ratsastusonnettomuudessa aivovamman saanut luokanopettaja Ella Saarenpää-Kervinen rakentaa elämää uusiksi B-suunnitelman mukaan.

Ella Saarenpää-Kervinen treenaa ja hyppää hevosellaan Kiimingin ratsastuskeskuksen esteradalla. Hyppyvaiheessa kokenut ratsastaja huomaa kierähtäneensä satulasta hevosen mahan alle. Ote ohjista kirpoaa ja ratsastaja syöksyy pää edellä maahan. Olo on pöllähtänyt, mutta kuten on opetettu, heppatyttö nousee pelottomasti takaisin hevosen selkään.

Tallilta kotiin palattuaan Saarenpää-Kervinen toimii kuten aina ennenkin ja kokkaa 8-vuotiaalle tyttärelleen. Läheiset kuulevat tapahtuneesta ja painostavat menemään lääkäriin. Saarenpää-Kervinen suostuu sen takia, että saisi lääkärintodistuksen ja voisi ilmoittaa vakuutusyhtiölle vahingoittuneesta ratsastuskypärästä.