Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Tilaajille

"Ei pidä luottaa siihen, että no kes­ti­hän se jää ei­len­kin" – Kelk­ka­on­net­to­muu­det sat­tu­vat pai­kal­li­sil­le ja kuo­le­maan joh­ta­via kelk­ka­tur­mia ta­pah­tuu eniten jäillä

Onnettomuudet tapahtuvat usein alueen tunteville kelkkailijoille. Lappilaisten osuus on ylipuolet onnettomuuksissa vahingoittuvista.

Suurin osa kuolemaan johtavista kelkkaonnettomuuksista tapahtuu jäillä. Kevät on riskiaikaa, koska jäät ovat petolliset.
Suurin osa kuolemaan johtavista kelkkaonnettomuuksista tapahtuu jäillä. Kevät on riskiaikaa, koska jäät ovat petolliset.
Kuva: Pekka Aho

Lapin poliisilaitos tiedotti kolmesta vakavasta kelkkaonnettomuudesta pääsiäisenä. Onnettomuuksissa yhteensä kaksi menehtyi ja kolme loukkaantui vakavasti. Kolarissa menehtyi ulkopaikkakuntalainen nuori lauantaina iltapäivällä. Rovaniemellä kelkkailija suistui ajouralta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Kolmannesta onnettomuudesta Lapin poliisilaitos ei tiedottanut pääsiäisen ja tiistain aikana.