Pääkirjoitus: Pan­de­mia ja Venäjän hyök­käys Uk­rai­naan ovat jät­tä­neet il­mas­ton­muu­tok­sen var­joon­sa – pla­neet­tam­me elin­kel­poi­suus on yhä uhat­tu­na

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Lentopallo: Pe­run­gan Poikien lii­ga­tai­val jatkuu sit­ten­kin – vii­mei­sen il­ta­päi­vän tukijat rat­kai­si­vat, että kai­vat­tu 55000 euroa saatiin kasaan

Ehdota Ro­va­nie­men kau­pun­ki­kes­kus­ta­te­koa – Voit­ta­ja va­li­taan ylei­söää­nes­tyk­sel­lä, joka jär­jes­te­tään eh­do­tus­ten kesken

Viime vuoden kaupunkikeskustateoksi äänestettiin kauppatorille avattu Pub Old Lättis.
Viime vuoden kaupunkikeskustateoksi äänestettiin kauppatorille avattu Pub Old Lättis.
Kuva: Iiro Kerkelä

Rovaniemellä etsitään jälleen kaupunkikeskustatekoa. Kilpailussa haetaan tekoa, joka on positiivisesti vaikuttanut Rovaniemen keskustaan ja keskustassa oleviin ihmisiin. Voittajan pääsevät valitsemaan kaupunkilaiset yleisöäänestyksessä.

Kilpailun järjestävät Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry ja kaupunkilehti Uusi Rovaniemi. Sen tarkoituksena on korostaa kaupunkikeskustan merkitystä Rovaniemellä ja nostaa esille Rovaniemen kehittämistä eteenpäin vieviä ilmiöitä ja tekijöitä.

Kilpailu järjestettiin ensi kertaa viime vuonna. Silloin kilpailun voitti kauppatorille avattu ravintola Pub Old Lättis.

Kaupunkikeskustatekokilpailu etenee niin, että jokainen voi ensin ehdottaa keskustatekoa kilpailuun. Ehdotuksen sisältö on vapaa. Keskustateko voi olla esimerkiksi onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, tapahtuma, seinämaalaus tai mikä tahansa kaupunkilaisia ilahduttanut tai keskustan viihtyisyyttä lisännyt teko.

– Kilpailuun toivotaan erityisesti uusia älykkäitä keskustatekoja – persoonallisuuksia, asioita, ilmiöitä, tapahtumia tai yllätyksiä, sanoo Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Miia Taivalantti.

Kilpailuehdotukset on jätettävä 1.5. mennessä. Sen jälkeen kilpailuehdotuksista järjestetään yleisöäänestys Uuden Rovaniemen verkkosivuilla.

Kisan voittaa eniten ääniä saanut ehdokas, joka asetetaan ehdolle Elävät kaupunkikeskustat -yhdistyksen valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun elokuun lopussa.

Yhdistys kehittämään keskustaa

Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry on uusi yhdistys, joka kehittää kaupunkikeskustaa yhdessä yrittäjien, asukkaiden, tapahtuma- ja kulttuurituottajien sekä kaupungin ja sen konserniyhtiöiden kanssa. Yhdistys on luotu Rovaniemen keskustan kehittämishankkeen, yrittäjien ja eri sidosryhmien yhteisellä ponnistuksella.

– Yhdistyksen kautta pyritään lisäämään keskustan viihtyisyyttä ja aktivoimaan tapahtumatuotantoa. Tapahtumien järjestämistä voidaan helpottaa esimerkiksi järjestämällä opastusta, kehittämällä lupahakuprosesseja ja edistämällä kaupunki-infraan panostamista, Miia Taivalantti kertoo.

Lähetä ehdotus

Laadi ehdotus selkeästi yhdelle A4:n sivulle mahdollisine valokuvineen. Liitä mukaan ehdotuksen antajan nimi yhteystietoineen. Palauta ehdotuksesi osoitteeseen miia.taivalantti@rovaniemi.fi, rovaniemenkaupunkikeskusta.fi/ota-yhteytta tai postitse osoitteeseen Business Rovaniemi / Kaupunkikeskustan kehittämistyö, Ainonkatu 1, 96100 Rovaniemi.