Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eh­dok­kuu­te­ni oli Bidenin syytä

Kun kirjoitin suostumuskaavakkeen alle ja ryhdyin aluevaaliehdokkaaksi, asetin tavoitteeksi saada haravoitua vasemmiston listalle 40–50 ääntä. Pettymys tuli, kun äänet oli laskettu. En saavuttanut tavoitettani. Missä syy?

Kaksi päivää vaalien jälkeen tapasin itseäni jonkin verran nuoremman – olen 79-vuotias – tutun miehen joka sanoi: "Olisin äänestänyt sinua, jos olisin käynyt äänestämässä, mutten käynyt." Lisäksi hän koko keskustelumme ajan puhutteli minua vanhaksi mieheksi. Löytyihän sieltä jo kaksi syytä siihen, miksi en saavuttanut tavoitettani. Äänet, jotka olin laskenut tulevan minulle, olivat niin huonokuntoisia, etteivät olleet jaksaneet lähteä vaalipaikalle. Lisäksi muutama ääni on voinut sortua ikärasismin rattaisiin.

Kolmas syy huonoon vaalimenestykseeni löytyi, kun aloin tarkastella äänten jakautumista ja vertailemaan äänimääriä toisiinsa. Kun vertasin omaa äänimäärää eniten ääniä saaneen Katri Kulmunin äänimäärään, oli tulos, että olin 57 kertaa huonompi ehdokas kuin Kulmuni.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.