Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Edus­kun­ta aloit­taa ke­vät­is­tun­to­kau­den tänään va­lit­se­mal­la pu­he­mie­his­tön

Eduskunta kokoontuu tänään tiistaina 1. helmikuuta kevätkauden ensimmäiseen täysistuntoon valitsemaan puhemiehen ja kaksi varapuhemiestä.

Eduskuntatyön päättyessä joulukuussa puhemiehenä toimi Anu Vehviläinen (kesk.), ensimmäisenä varapuhemiehenä Antti Rinne (sd.) ja toisena varapuhemiehenä Juho Eerola (ps.).

Vehviläinen kertoi viime viikolla 25. tammikuuta, että ei tavoittele enää puhemiehen tehtävää, ja toivoi, että keskustan eduskuntaryhmä asettaisi ehdolle Matti Vanhasen.

Vanhanen on kertonut olevansa käytettävissä tehtävään. Sdp:ssä ja perussuomalaisissa ei ole suunnitelmia varapuhemiesten vaihdoksista.

Eduskunnan kevätistuntokausi alkaa kello 12.00. Lähetystä voi seurata suorana eduskunnan verkkosivuilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.