työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Edessä Suomen koh­ta­lon vaalit

Vaalien alla tiedotusvälineissä ja vaalimainoksissa luvataan paljon. Huolestuttavaa on, että samaan aikaan kun elämme kansakuntana epävarmassa maailmantilanteessa velkakriisin ja kangertelevan hyvinvointiuudistuksen keskellä, median täyttävät vaali-ilmoitukset leivästä ja sirkushuveista äänestysikäisille.

Ehdokkaat ostavat huomiota äänestäjiltä järjestämällä mitä erikoisempia tempauksia: lettukestejä ja pipoarvontaa. Itä-Lapin kunnassa eräs ehdokas perusti jopa vaaliorkesterin yhdessä johtavien virkamiesten kanssa kansalaisia tanssittaakseen. Jo on aikoihin eletty.

Muoti-ilmiöt ja kiiltokuvapolitiikka häivyttävät alleen yhteiskuntamme todelliset ongelmat. Tästä kärsivät eniten Lapissa itsestään ääntä pitämättömät hiljaiset arjen puurtajat, jotka muodostavat yhteiskuntamme kivijalan – esimerkiksi omais- ja perhehoitajat, lähetit, kodinhoitajat, siistijät ja auramiehet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.