Mainos

Edessä isompi han­kin­ta? Onko lainan mak­su­ku­luis­sa yhtään sääs­tö­va­raa? – ”Kal­lii­den ku­lu­tus­luot­to­jen ja muiden lai­no­jen ver­tai­lu sekä siir­tä­mi­nen yhdeksi edul­li­sek­si lai­nak­si käy hel­pos­ti kotoa käsin”

Lähestulkoon aina kannattaa yhdistää useampi laina yhdeksi. Lue alta, miksi erilliset kulutusluotot sekä muut lainat kannattaa yhdistää yhdeksi lainaksi, ja miten se käy helposti verkossa.

Kalliiden kulutusluottojen sekä isompien hankintojen yhteydessä haettavan lainan yhdistäminen kannattaa, sillä yhdistelylainan avulla lainakulut pienenevät ja jäljelle jäävän osuuden voi laittaa esimerkiksi säästöön.
Kalliiden kulutusluottojen sekä isompien hankintojen yhteydessä haettavan lainan yhdistäminen kannattaa, sillä yhdistelylainan avulla lainakulut pienenevät ja jäljelle jäävän osuuden voi laittaa esimerkiksi säästöön.

Tyypillisen vakuudettoman lainan koko Suomessa on Summarum.fi selvityksen mukaan kuluvana vuonna ollut keskimäärin noin 15 000–20 000 euroa.

”Tiedämme, että suomalaisten tarpeet vakuudettoman kulutusluoton hakemiseen vaihtelevat. Useimmiten Suomessa otetaan vakuudetonta lainaa jotain isompaa hankintaa ajatellen, kuten esimerkiksi kotitalouden auton päivittämistä varten. Olemme tosin huomanneet kuluttajien harvemmin kilpailuttavan uusia lainojaan ja olemassa olevia kulutusluottojaan niiden yhdistämismielessä – vaikka juuri näin jokainen voi säästää tuntuvasti kotitalouden lainakuluissa”, Summarumin perustaja Panu Kuuluvainen sanoo.

Kalliilla kulutusluotolla tarkoitetaan pääosin luottokorttia, jossa esimerkiksi 1500 euron käytössä olevalle luotolle, 19,99% korolla, syntyy kuluja todellisen vuosikoron sanelemana 21,95% edestä. Kun esimerkin mukaisen luoton takaisinmaksu tapahtuu 12 erässä kuukauden välein on lainakulujen osuus lopulta noin 168 euroa, jolloin lainaa korkoineen maksetaan takaisin yhteensä noin 1668 euroa. Tällaista esimerkkilainaa tai omia olemassa olevia lainojaan voi jokainen tutkia Summarumin selkeän lainalaskurin avulla.

Jos kuluttajalla on samanaikaisesti maksettavanaan esimerkiksi kaksi kallista kulutusluottoa sekä korkokaton piiriin kuuluva 36 kuukauden vakuudeton autolaina, muodostuu erillisistä lainanhoitokuluista vuositasolla laina-ajoista riippuen suurempi lasku kuin mitä vastaavan euromääräisen yhdistelylainan kuluista. Tarkempaan luottokorttivertailuun voi myös tutustua Summarumin palvelussa.

Auton päivittämisestä syntyvä lainan kuluerä voi olla ennakko-oletusta pienempi – jos aikaisemmat lainat yhdistetään uuden autolainan kanssa

Yhdistelylainan avulla jokainen voi säästää lainanhoitokuluissaan ja samalla tasapainottaa omaa talouttaan. Kun edellisen esimerkin erilliset kulutusluotot sekä vakuudeton autolaina yhdistetään yhdeksi lainaksi, laskee lainanhoitokulu vuositasolla jopa sadoilla euroilla.

”Miellyttävintä yhdistelylainan hakemisessa on, että sen voi palvelussamme kilpailuttaa maksuttomasti yhdellä hakemuksella ajasta ja paikasta riippumatta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen useat pankit ja rahoitusyhtiöt lähestyvät hakijaa tarjouksilla, joita hakija voi vertailla sitoumuksetta ja valita vertailun päätteeksi sen itselle parhaiten sopivan lainan. Jotta lainojen vertailu olisi selkeää, voi jokainen vertailla saamiaan tarjouksia palvelussamme olevan lainalaskurin avulla. Laskurin avulla pienten ja suurten lainojen erilliset kulut kuin myös lainojen yhdistämiskulut voi tutkia käden käänteessä – ilman monimutkaisia laskukaavoja”, Kuuluvainen kertoo Summarumin palveluista.

Summarum.fi verkkopalvelussa muistutetaan, että jos auto tulee hankkia tai päivittää uuteen, tulee kuluttajan olla valmis myös lainakulujen lisäksi maksamaan auton omistamisesta sekä käyttämisestä aiheutuvat kulut.

“Suosittelemme lähtökohtaisesti aina laskemaan autosta syntyvät kokonaiskulut ja suhteuttamaan ne kotitalouden kuukausi- ja vuositason kulusuunnitteluun – näin talouden hallinta pysyy hyvällä ja tasapainoisella pohjalla”, Kuuluvainen muistuttaa.

Summarum Media Oy

Summarumin tavoite on auttaa kuluttajia ja yrityksiä talouden kokonaisvaltaisessa hallinnassa.

Sivustollamme voit vertailla eri rahoitustuotteita ja kilpailuttaa sähkösopimuksesi. Tarjoamme myös kattavasti työkaluja ja oppaita niin yritystoimintaan kuin myös oman henkilökohtaisen talouden hallintaan.

Tutustu toimintaamme tarkemmin osoitteessa summarum.fi.

-