Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

pääkirjoitus: Lapilla on Poh­jo­lan lin­nak­kees­sa tärkeä rooli

Tilaajille

Dra­maat­ti­nen yö Enon­te­kiön mökillä oli viedä perheen hengen – reilut puo­li­tois­ta vuotta myö­hem­min Pauli Kla­si­lal­le myön­net­tiin hen­gen­pe­las­tus­mi­ta­li: "Minua pelotti hul­lu­na"

Iiläinen Pauli Klasila joutui tyttärensä ja sukulaislapsensa kanssa hengenvaaraan syksyllä 2021. Klasila sai soitettua hämärän rajamailta hätäkeskukseen, ja kolmikko pääsi ammattilaisten hoitoon.

Pauli Klasila, 56, ei arastele tulentekoa, vaikka hän joutui syksyllä 2021 dramaattisen tilanteen keskelle ja hengenvaaraan.
Pauli Klasila, 56, ei arastele tulentekoa, vaikka hän joutui syksyllä 2021 dramaattisen tilanteen keskelle ja hengenvaaraan.
Kuva: Teija Soini

Puhelin soi. Langan toisessa päässä on sisäministeriön edustaja.

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myöntää teille hengenpelastusmitalin. Mitali annetaan tunnustukseksi erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta tilanteesta."

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi