Koronavirus: Kit­ti­lä­läi­seen hoi­va­ko­tiin vie­rai­lu­kiel­to, vi­ruk­sel­le voinut al­tis­tua Kit­ti­län Nes­teel­lä ja Levin kyl­py­läs­sä

Eläimet: Tor­nios­sa ka­don­nut­ta Paa­vo-koi­raa et­sit­tiin viisi päivää – lopulta Paavo löytyi, mutta louk­kaan­tu­nee­na

Do­ping­rik­ko­mus pitää 200 metrin MM-prons­si­mi­ta­lis­ti Alex Qui­no­ne­zin poissa olym­pia-To­kios­ta

Tokio

Miesten 200 metrin juoksun MM-pronssimitalisti Alex Quinonez jää pois Tokion olympiakisoista. Syynä on hänen dopingrikkomuksensa.

Quinonez, 31, oli selvittänyt olinpaikkatietonsa puutteellisesti dopingviranomaisille. Häneltä jäi dopingtesti väliin kolme kertaa viime syyskuun lopun ja tämän vuoden kesäkuun alun välisenä aikana.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin etiikkaa valvova elin AIU määräsi Quinonezin vuoden mittaiseen kilpailukieltoon. Rangaistus alkoi 25. kesäkuuta.

Ecuadorilainen Quinonez oli 200 metrillä kolmas Dohan MM-kisoissa Qatarissa 2019 ja seitsemäs Lontoon olympiakisoissa 2012.

Huippu-urheilijan on ilmoitettava täsmällisesti olinpaikkansa ja oltava käytettävissä vuoden aikana kolmessa yllätystestissä.