Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Don Fanucci Zet val­loit­ti Elit­lop­pe­tin

Tukholma
Örjan Kihlström ohjasti Don Fanucci Zetin Elitloppetin finaalin voittoon.
Örjan Kihlström ohjasti Don Fanucci Zetin Elitloppetin finaalin voittoon.
Kuva: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Don Fanucci Zet, valmentaja Daniel Redén ja ohjastaja Örjan Kihlström olivat juhlitut sankarit Elitloppetissa sunnuntaina. 5-vuotias Don Fanucci Zet juoksi tuloksen 08,9a/1640m ja sai kolmen miljoonan kruunun ykköspalkinnon.

Ennen finaalia ajettiin kaksi karsintalähtöä. Alessandro Gocciadoron suoraviivainen taktiikka Vivid Wise Asilla oli voiton avain ensimmäisessä karsinnassa. Valjakko porhalsi varmaan voittoon ajalla 10,0a/1609m. Don Zanucci Zet sinnitteli kakkoseksi johtavan rinnalta. Moni Viking seurasi kolmanneksi, ja Aetos Kronos taisteli ulkoratoja viimeiselle finaalipaikalle.

Ranskalainen 5-vuotias Gelati Cut voitti toisen karsinnan. Gabriele Gelorminin ajama ori painui keulaan ensimmäisessä kaarteessa ohi Cokstilen. Ecurie D eteni johtohevosen rinnalle.

Gelati Cut puolsi maalisuoralla ulospäin. Tuomaristo ei tehnyt tulojärjestyksen siirtoa, ja Gelati Cut sai pitää voiton. Marko Kreivin osaomistama Ecurie D taisteli urheasti ja oli hyvä kakkonen. Gareth Boko kiri kolmanneksi.

Cokstile sinnitteli neljänneksi ja finaaliin. Timo Nurmoksen Seismic Wave ei ollut parhaimmillaan ja jäi hännille.

Kihlström kehuu voittoa fantastiseksi

Gocciadoro sai valita Vivid Wise Asille ensimmäisenä radan finaaliin, hän otti ykkösradan. Vivid Wise As piti johtopaikan. Ecurie D tuli taas toisen jonon vetäjäksi. Kihlström ja Don Fanucci Zet matkasivat Ecurien takana.

Don Fanucci Zet lähti kiriin 600 metriä ennen maalia. Loppusuoralla Don Fanucci Zet kiri vahvimmin. Se tavoitti Vivid Wise Asin, joka oli hyvä kakkonen. Heli Tarrimaan hoitama Gareth Boko kiri terävästi kolmanneksi.

– Elitloppetin voittaminen tuntuu aina fantastiselta. Voittoja ei voi verrata keskenään. Don Fanucci Zet oli hieman epävarmalla ravilla, kuin ajoimme ilman takakenkiä. Hevonen ansaitsi voiton, se joutui kiertämään loppumatkan kolmatta rataa, Kihlström sanoi.

Redén voitti Elitloppetin jo viime vuonna Propulsionilla. Juoksu mitätöitiin, kun selvisi, että Propulsionille oli Yhdysvalloissa tehty hermonkatkaisu vuonna 2015. Siksi tämä voitto tuntui Redénistä todella hyvältä.

– Koko vuosi on ollut kauhea. Tämä voitto on aivan mahtava. Don Fanucci on kotitekoinen hevonen. Ostin sen emän Amerikasta, ja astutin tamman omalla Hard Livin -oriilla. Siitä tuli Don Fanucci Zet. Loppukaarteessa hevonen vähän mutkitteli, mutta lähti uudelleen menemään maalisuoralla, Redén kertoi.