Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Da­kar-ral­lin katsoja kuoli kuor­ma-au­ton tör­mäyk­sen jälkeen

Helsinki
Kontalokas onnettomuus sattui kuorma-autojen sarjaa johtaneelle Ales Lopraisille, joka keskeytti tapahtuneen jälkeen kilpailun.
Kontalokas onnettomuus sattui kuorma-autojen sarjaa johtaneelle Ales Lopraisille, joka keskeytti tapahtuneen jälkeen kilpailun.
Kuva: Leon Jansen

Dakar-rallin kuorma-autosarjaa johtanut Ales Loprais törmäsi tiistaina katsojaan, joka kuoli myöhemmin. Tshekkikuljettaja Loprais kertoi Facebookissa keskeyttävänsä kilpailun saatuaan tiedon katsojan kuolemasta.

Loprais ei kertomansa mukaan nähnyt katsojaa eikä huomannut törmäystä, joka tapahtui Saudi-Arabiassa. Katsoja oli järjestäjien mukaan 69-vuotias italialainen mies, joka valokuvasi kilpailijoita hiekkadyynillä.

Lopraisin mukaan mies sai sydänkohtauksen muutama tunti törmäyksen jälkeen, kun häntä kuljetettiin sairaalaan.

– Yksi ihmiselämä on päättynyt, ja se oli epäsuorasti minun syyni, koska minä ajoin. Olen hyvin pahoillani ja tämä onnettomuus seuraa minua loppuelämäni ajan, Loprais sanoi.