lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Chris­tian Eriksen kii­tol­li­nen saa­mas­taan tuesta: "Haluan sel­vit­tää mitä ta­pah­tui"

Kööpenhamina
Christian Eriksen on toipumassa sydämen pysähdyksestä.
Christian Eriksen on toipumassa sydämen pysähdyksestä.
Kuva: Friedemann Vogel / POOL

Jalkapallon EM-kisojen avausottelussa dramaattisesti kentälle lyyhistynyt tanskalaistähti Christian Eriksen voi päivä päivältä paremmin. Ympäri maailmaa kauhistuttaneesta tilanteesta ei Eriksenille itselleen ole jäänyt selviä muistikuvia.

– Oloni on parempi, mutta haluan selvittää, mitä oikein tapahtui, Eriksen totesi edustajansa välityksellä italialaiselle Gazzetta dello Sport -lehdelle.

Seuratasolla milanolaista Interiä edustava Eriksen halusi lehden mukaan kiittää kaikkia ihmisiä tuesta ja siitä, mitä he ovat tehneet hänen puolestaan lauantain dramaattisen tapahtuman jälkeen.

– Kiitos! En anna periksi, Eriksen oli todennut.

Saatuaan sydänpysähdyksen Suomea vastaan pelatussa ottelussa, Erikseniä elvytettiin kentällä ja hänet vietiin sairaalaan. Tämän hetken tietojen mukaan tanskalaispelaaja on hyvävointinen, mutta hänen tilansa vaatii edelleen tarkkailua ja tutkimuksia sairaalahoidossa.

Tanskan jalkapallomaajoukkueen lääkäri Morten Boesen vahvisti sunnuntaina kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, että Eriksen sai sydänpysähdyksen. Lääkäreillä ei toistaiseksi ole selitystä sille, miksi tanskalaispelaajan sydän pysähtyi.

Eriksen lyyhistyi kentälle Kööpenhaminassa pelatun EM-ottelun avausjakson lopussa. Peli oli pitkään keskeytyksissä, kunnes se päätettiin pelata loppuun. Suomi voitti ottelun Joel Pohjanpalon maalilla 1–0.