Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Camilla Ric­hards­son paransi yli 25 vuotta vanhaa Suomen en­nä­tys­tä: "Vii­mei­set ki­lo­met­rit joutui pai­na­maan kuin sei­nään"

Kolminkertainen SE-juoksija odotti Barcelonassa vielä parempaa tulosta, mutta kova tuuli pilasi suunnitelmat.

Barcelona/Helsinki
Camilla Richardsson juoksi Barcelonan puolimaratonilla 1.09.55, joka alitti Annemari Sandellin nimissä olleen SE:n yhdeksällä sekunnilla.
Camilla Richardsson juoksi Barcelonan puolimaratonilla 1.09.55, joka alitti Annemari Sandellin nimissä olleen SE:n yhdeksällä sekunnilla.
Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Camilla Richardsson kirjautti sunnuntaina jälleen yhden Suomen ennätyksen, kun suomalaisjuoksija paineli Barcelonassa järjestetyllä puolimaratonilla uudelle minuuttiluvulle. Richardsson sijoittui naisten kilpailussa yhdeksänneksi tuloksella 1.09.55, joka alitti Annemari Sandellin nimissä olleen SE:n yhdeksällä sekunnilla.

Sandellin aiempi Suomen ennätys 1.10.04 syntyi vuonna 1998 Sveitsin Usterissa.

Richardsson pitää hallussaan nyt kolmea naisten pitkien matkojen Suomen ennätystä, sillä vaasalaisjuoksija kellotti SE:t viime vuonna 10 000 metrillä ja maratonilla. Richardsson kertoi odottaneensa Barcelonasta jopa alle 1.09:n aikaa, mutta kova tuuli haittasi matkantekoa.

– Viimeiset 4–5 kilometriä joutui painamaan kuin seinään. Säätilaan nähden aikani oli jopa yllättävän hyvä. Ei ollut ihan paras päivä muutenkaan. Jalat tuntuivat hyviltä, mutta tuuli ja kylmyys jäykisti menoa, 30-vuotias Richardsson harmitteli Urheiluliiton verkkosivuilla.

Richardssonilla on takanaan pitkä, yli seitsemän viikon vuoristoleiri Etelä-Afrikassa. Seuraavaa kilpailua on aseteltu kahden viikon päähän Espanjaan, missä vuorossa olisi 10 kilometrin katukisa.

– Täytyy nyt katsoa tilanne ja kisaohjelma vielä uudestaan läpi valmentajani Jukka Keskisalon kanssa. Aika paljon jäi hampaankoloon tästä juoksusta.

Viime joulukuussa Richardsson ennakoi SE-maratonin jälkeen, että hän osallistuu todennäköisesti ensi kesän Rooman EM-kisoissa puolimaratonille ja Pariisin olympialaisissa maratonille.

Barcelonan puolimaratonin toinen suomalaisjuoksija Nina Chydenius oli sunnuntaina 17:s ajalla 1.13.33. Kenian Joyciline Jepkosgei juoksi voittoon tuloksella 1.04.29.

Miesten kilpailussa Ruotsin Andreas Almgren oli toinen uudella Pohjoismaiden ennätyksellä 59.23. Almgren taipui kenialaiselle voittajalle Kibiwott Kandielle vain yhdellä sekunnilla.