Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Au­toi­lu, läm­mi­tys ja len­tä­mi­nen mak­sa­vat pian entistä enemmän – Näistä val­ta­vis­ta il­mas­to­laeis­ta EU-par­la­ment­ti ää­nes­tää kes­ki­viik­ko­na

Ilmastopaketti maksaa, mutta paljon enemmän maksaisi toimettomuus, muistuttavat suomalaiset mepit. Rajut päästöleikkaukset tuovat mahdollisuuden irtautua venäläisestä fossiilienergiasta. Suomen metsien suojelu jakaa päättäjiä.

Keskiviikkona EU:ssa on edessä merkittävimpiä äänestyksiä aikoihin, kun parlamentti päättää kantansa useisiin Fit for 55 -ilmastolakipaketin lakiesityksiin.

Kunnianhimoisen paketin tavoitteena on leikata EU-maiden hiilidioksidipäästöjä 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Se viitoittaisi koko maailman tietä kohti ilmastonmuutosta kiihdyttävien päästöjen lopettamista.

– Muutos on välttämätön. Kymmenen–viidentoista vuoden näköalalla se aiheuttaa kustannuksia, jotka tulevat ihmisten maksettaviksi. Tätä ei pidä myydä liian kauniilla kuvilla, muistutti sdp:n meppi Eero Heinäluoma perjantaiaamun meppikahveilla.

Heinäluoma pitää ilmastopakettia merkitykseltään mullistavana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.