Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Auto ajoi vä­ki­jouk­koon, tekijä pakeni, 12 louk­kaan­tu­neis­ta on is­rae­li­lai­sia so­ti­lai­ta – Trumpin suun­ni­tel­ma kiristi Is­rae­lin ja Pa­les­tii­nan välejä

Autoiskun tekijä on pakoteillä. Valtaosa loukkaantuneista on Israelin armeijan sotilaita.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin rauhansuunnitelman raivostuttamat palestiinalaiset osoittivat mieltään suunnitelmaa vastaan viime viikolla. Suunnitelman mukaan Israelin siirtokunnat Länsirannalla tunnustettaisiin.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin rauhansuunnitelman raivostuttamat palestiinalaiset osoittivat mieltään suunnitelmaa vastaan viime viikolla. Suunnitelman mukaan Israelin siirtokunnat Länsirannalla tunnustettaisiin.
Kuva: ABIR SULTAN

Ainakin 14 ihmistä on loukkaantunut Jerusalemissa, kun auto ajoi väkijoukkoon, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yksi henkilöistä on kriittisessä tilassa. Loukkaantuneet ovat pääasiassa 20-vuotiaita.

Loukkaantuneista 12 on Israelin armeijan sotilaita ja kaksi muuta siviilejä. Hyökkäys tapahtui kadulla, jossa on useita baareja ja ravintoloita. Sotilaat olivat kiertelemässä kaupunkia ennen torstaita, jolloin heidän oli määrä vannoa sotilasvalansa alokaskauden jälkeen.

Israelin poliisi kertoo, että autoilija pakeni paikalta yliajamisten jälkeen. Hyökkäyksessä käytetty auto löytyi myöhemmin hylättynä.

Tekijän etsintään osallistuu poliisin mukaan suuri määrä poliiseja.

– Tapausta tutkitaan terrori-iskuna, poliisin tiedottaja sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Israel ampui palestiinalaisen

Israelin ja Palestiinan väliset jännitteet kiristyivät viime viikolla, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkisti kauan odotetun rauhansuunnitelmansa Lähi-itään.

Suunnitelma on Israelin kehuma ja palestiinalaisten tyrmäämä. Sen mukaan Israelin siirtokunnat Länsirannalla tunnustettaisiin osaksi Israelia. Palestiina saisi itsenäisen valtion ja mahdollisuuden pääkaupunkiin Itä-Jerusalemiin.

Israel pääsi osallistumaan suunnitelman valmisteluun. Palestiinalaisia taas ei otettu mukaan suunnitteluun.

Autoiskun ulkopuolisessa tapauksessa Israelin armeija ampui kuolleeksi palestiinalaisen, joka avasi tulen ja alkoi heittää pommeja, Israelin armeijan tiedottaja sanoo. Henkilö ammuttiin Länsirannalla.