tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Au­te­taan elo­ka­pi­naa

Vanhan miehen mieli ilahtui, kun näin kuvia nuorista osoittamassa mieltään tulevaisuuden puolesta. Plakaateissa oli selvä avunpyyntö valtakunnan hallitukselle. Ihmeellistä, että kukaan ministereistä ei ole tarttunut haasteeseen. Epäilen, että nuorilta hallitusaktiiveilta puuttuu käytännön kokemus asioiden järjestämiseen.

Kunhan minä pääsen ympäristö- tai työministeriksi, niin asioihin pannaan vauhtia. Tampereen elokapinassa asia olisi voitu helposti hoitaa. Pääministerin kotikaupungissa vapautui raitiovaunujen ansiosta paljon hyviä kaupunkibusseja. Kerätään elokapina busseihin ja mennään ”nyssellä” maaseudulle raikkaaseen luontoon. Ensimmäisen risukon kohdalle leiri ja kenttäkeittiöön herneet kiehumaan. Porukka risukkoa harvomaan, jotta arvopuille saadaan valoa ja kasvutilaa.

Tuloksena saamme isoja puita, joiden kyky hiilensidontaan on moninkertainen risuihin verrattuna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.