Juuri nyt: Hal­li­tus esittää "ro­ko­te­pak­koa" so­te-työn­te­ki­jöil­le – jat­kos­sa alan töissä olisi oltava jokin suoja koronaa vastaan

Lukijalta: Län­si-Poh­jas­sa läh­det­tiin sutta pakoon, mutta vas­tas­sa olikin karhu

Matkailu: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Aung San Suu Kyin oi­keu­den­käyn­tiä siir­ret­tiin taas, net­ti­yh­teyk­sien kat­kai­se­mi­nen esti vi­deo­lin­kin käytön

YK vetosi jäsenmaihin: "Juntan johtajien ei kuuluisi olla vallassa, vaan telkien takana".

Yangon
Aung San Suu Kyin asianajaja Khin Maung Zaw puhui toimittajille sen jälkeen, kun oikeudenkäyntiä oli siirretty jälleen.
Aung San Suu Kyin asianajaja Khin Maung Zaw puhui toimittajille sen jälkeen, kun oikeudenkäyntiä oli siirretty jälleen.
Kuva: STRINGER

Myanmarin syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin oikeudenkäyntiä siirrettiin jälleen maanantaina runsaalla viikolla, koska maan nettiyhteydet olivat poikki, eikä ex-johtaja voinut osallistua oikeuden istuntoon videolinkin välityksellä.

Maata hallitseva sotilasjuntta on normaalistikin katkaissut nettiyhteydet lähes joka yö, mutta yleensä ne on palautettu ainakin osin päivällä. Verkkoliikennettä tarkkailevan Netblocks-ryhmän mukaan yhteydet olivat kuitenkin maanantaina päivällä edelleen poikki.

Oikeudenkäynnin on määrä jatkua tulevan viikon keskiviikkona.

Aung San Suu Kyin asianajaja Khin Maung Zaw valitti ennen oikeudenkäyntiä, ettei hän ole lainkaan saanut tavata päämiestään, joka on ollut pidätettynä vallankaappauksesta saakka.

Lisäksi viranomaiset ovat Khin Maung Zawin mukaan nimittäneet Aung San Suu Kyin puolustusasianajajien ryhmään kaksi asianajajaa konsultoimatta häntä lainkaan.

– Ei poliisilla ole oikeutta määrätä, kuka edustaa syytettyä, Khin Maung Zaw muistutti.

Sunnuntaina Myanmarin mielenosoituksissa oli niiden tähän saakka verisin päivä, kun poliisit ja sotilaat tappoivat ainakin 44 mielenosoittajaa, kertoivat kansalaisjärjestöt. Yhteensä yli 120 protestoijaa on saanut surmansa sen jälkeen, kun juntta kaappasi vallan helmikuun alussa.

Verenvuodatuksesta huolimatta mielenosoitukset jatkuivat maanantainakin.

– Juntan johtajien ei kuuluisi olla vallassa, vaan telkien takana. Heidän rahantulonsa ja asetoimituksensa on saatava katkaistua heti. Vetoan kaikkiin YK:n jäsenmaihin, jotta ne kuulisivat kehotukseni ryhtyä toimiin, vetosi YK:n Myanmarin ihmisoikeusasiantuntija Tom Andrews.