Mainos

Asun­to­lai­no­jen kysyntä pi­ris­tyi kevään jälkeen – ”Lai­no­jen kil­pai­lu­tus on­nis­tuu hel­pos­ti kotoa käsin”

Lähestulkoon aina paras lainavaihtoehto löytyy kilpailutuksen kautta. Lue alta, miten asuntolainavertailu käy helposti verkossa.

Asunnon hankinta on tyypillisesti ihmisen suurin investointi. ”Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa aina. Nykyisin hakemuksen teko käy helposti ja vaivattomasti myös kotoa käsin.”
Asunnon hankinta on tyypillisesti ihmisen suurin investointi. ”Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa aina. Nykyisin hakemuksen teko käy helposti ja vaivattomasti myös kotoa käsin.”

Vaikka koronaviruskriisi aiheutti keväällä merkittävää epävarmuutta asuntomarkkinoilla, on asuntolainojen kysyntä lähtenyt tästä huolimatta kovaan nousuun. Pankeille tulleiden asuntolainahakemusten määrä kasvoi erityisesti kesäkuukausina.

Ihmisten luottamus omaan talouteen on palaamassa tai on jopa kasvanut epävarmojen kuukausien jälkeen. Unelmat ja tarpeet asumiseen liittyen eivät näin ollen näytä merkittävästi muuttuneen koronaviruskriisiä edeltävän ajan kehitykseen nähden. Rahoitustuotteiden vertailuun erikoistunut Summarum Media Oy näkee suunnan positiivisena.

– Ihmiset ovat kesästä lähtien kilpailuttaneet asuntolainojaan aktiivisesti verkossa. Vaikka osalla hakemuksen tekijöistä saattaa olla vain alustava lainansaantikartoitus mielessään, kannattaa asuntolainojen kilpailutus kuitenkin aina. Oli kyseessä sitten nykyisen asuntolainan kilpailutus tai kokonaan uuden lainan ottaminen asunnon ostoa varten. Näin hakija näkee selkeästi ja kootusti lainaehtojen erot, opastaa Summarumin perustaja Panu Kuuluvainen.

Summarumin yhteistyökumppanit on valittu tarkasti, jotta kuluttajalla on mahdollisuus löytää markkinoilta itselleen sopiva asuntolaina. Lisäksi yritys muistuttaa, että asuntolainan kulujen kanssa kannattaa olla tarkkana.

– Asuntolainan kulut ja todellinen vuosikorko kannattaa tarkistaa asuntolainalaskurilla. Se kertoo kuukausittain maksettavan lyhennyksen, todellisen vuosikoron sekä yhteissumman, joka lainasta maksetaan takaisin pankille tai muulle luotonantajalle, Kuuluvainen sanoo.

Summarumilta löytyy myös työkalut laskemaan suuntaa-antavasti sen kuinka paljon asuntolainaa voi saada.

Nopea hakemuksen teko ajasta ja paikasta riippumatta

Summarum tarjoaa sujuvan, helpon ja maksuttoman työkalun asuntolainojen kilpailuttamiseen verkossa. Asuntolainojen vertailu on kuitenkin pidempi prosessi kuin esimerkiksi pienempien kulutusluottojen vertailu, sillä kyseessä on suurempi laina, joka vaatii pankilta tai muulta rahoituslaitokselta tarkempaa tutustumista asiakkaan taustaan ja maksukykyyn. Lisäksi asuntolainan hakuun kuuluu edelleen vaiheita, jotka on hoidettava manuaalisesti prosessin automatisoinnin sijaan.

Kun asuntolainaa hakee Summarumin kautta, voi hakija saada parhaimmillaan jopa tuhansien eurojen säästöt, kun tarjouksen hakee samanaikaisesti yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta.
Kun asuntolainaa hakee Summarumin kautta, voi hakija saada parhaimmillaan jopa tuhansien eurojen säästöt, kun tarjouksen hakee samanaikaisesti yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta.

Summarum on puolueeton palvelu, joka ohjaa kuluttajan sopivimmalle lainanvälittäjälle eli yrityksen yhteistyökumppanille, joka sitten kohdistaa pankkien tai rahoituslaitosten asuntolainatarjoukset kuluttajalle:

– Jos lainanhakija ei täytä asuntolainavertailumme vaatimuksia, ilmoitamme asiasta selkeästi. Kun asuntolainahakemus menee läpi, välitetään se lainanvälittäjälle, joka mielestämme soveltuu parhaiten lainatarjousten myöntäjäksi kyseiselle kuluttajalle, Kuuluvainen kiteyttää.

Summarum Media Oy

Summarumin tavoite on auttaa kuluttajia ja yrityksiä talouden kokonaisvaltaisessa hallinnassa.

Sivustollamme voit vertailla eri rahoitustuotteita ja kilpailuttaa sähkösopimuksesi. Tarjoamme myös kattavasti työkaluja ja oppaita niin yritystoimintaan kuin myös oman henkilökohtaisen talouden hallintaan.

Tutustu toimintaamme tarkemmin osoitteessa summarum.fi

-