Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Asia­ton­ta tekstiä ve­nä­läi­sis­tä

Pääkirjoitustoimittaja Petterin Holman kolumni (LK 7.10., "Puolustaisikohan putinisti maatamme?") yllätti tökeryydellään. Otsikkokin kohdistettiin Suomessa asuviin liki 100 000 venäjänkieliseen, joita Holma nimitti halventavasti ”kotiryssiksi” ymmärtämättä sanan sopimattomuutta tähän yhteyteen. Sanana se tehosti venäläisväestöön kohdistuvan epäluuloisuuden kylvöä tarkoituksena toiseuttaa heidät eli tehdä eroa heihin ja meihin suomalaisiin.

Yhtä hyvin Holma olisi voinut kohdistaa kysymyksen meihin kantasuomalaisiin. Sitä hän ei tee ilmeisesti siksi, että se saattaisi murtaa ”yksniittisyyden” eli kuvitellun yksimielisyyden, jolla voidaan puolustaa Suomen mukana olemista Venäjän vastaisessa taistelussa, aseiden vientiä Ukrainaan sekä pääministerin sanoin ”maan sotataloudesta” aiheutuvaa militarisointi- ja muita kansalaisille koituvia kustannuksia.

Satiiria ymmärrän huonosti, mutta tuskin siitä Holman kolumnissa oli kysymys, kun hän päättää kirjoituksensa: ”Ainoa keino lienee luottaa siihen, että suojelupoliisi osaa erottaa vaaralliset Volodja-akanat vaarattomista.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.