tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ar­von­nou­su­ve­rol­la pe­lot­te­lu hei­kol­la poh­jal­la

Keskuskauppakamarin Emmiliina Kujanpää ja Mikko Valtonen olivat huolissaan (LK 21.6.) maastamuuttoveroksi kutsumansa veron vaikutuksista ulkomaisiin asiantuntijoihin.

Kyseisellä verolla varmistetaan, että Suomi saa verottaa maassamme kertyneet omaisuuden arvonnousut myös silloin, kun henkilö muuttaa ennen omaisuuden myyntiä ulkomaille. Siksi veroa paljon paremmin kuvaava nimi on arvonnousuvero.

Kirjoittajien väite siitä, että arvonnousuvero kannustaisi Suomeen muuttaneita asiantuntijoita muuttamaan täältä pois, on omituinen. Mikäli verolla on ylipäätään minkäänlaista vaikutusta ulkomaisten asiantuntijoiden muuttoihin, luulisi sen päinvastoin kitkevän täältä veroparatiiseihin suuntautuvia muuttoja.

Keskuskauppakamari kertoo haluavansa Suomeen lisää veronmaksajia ulkomailta. Nurinkurisesti veronmaksajia halutaan houkutella sillä, että heidät vapautetaan maksamasta veroja, joita muut suomalaiset maksavat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.