Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ar­von­nou­su­ve­ro tukkii ve­ro­tuk­sen por­saan­rei­kiä

Kun myyn sijoitukseni, maksan voitosta veroa. Tämä sääntö on hyvä, muttei aina toteudu. Siirtämällä kirjat Liechtensteiniin tai aurinkorannoille väistää verojen maksun Suomessa kerrytetyistä voitoista.

Asiaan on tulossa muutos. Jatkossa pääomatulojen veroilta ei välttyisi asuinpaikkaa vaihtamalla. Myös palmun alle muuttavat suomalaiset maksaisivat Suomessa asumisen aikana kertyneistä sijoitusvoitosta verot Suomeen.

Mielestäni ei ole oikeudenmukaista, että muiden suomalaisten kiltisti maksamat verot voi välttää siirtämällä kirjat ulkomaille ennen sijoitusten realisointia. Kokoomuslaiset ovat raivostuneet asiasta. Petteri Orpo antoi heti vaalilupauksen, että kokoomus kaataa veron valtaan päästessään.

Poliittisen ristiriidan taustalla ovat erot paitsi kannattajakunnassa myös ideologiassa. Kuten keskustan entinen puheenjohtaja Juha Sipilä on sanonut, verot pitää maksaa sinne missä tulos syntyy.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.