Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Arjen vie­raan­va­rai­suus on mat­kai­lu­elä­mys

Näkökulma

Jakamistalous on ilmiönä osa nykyaikaista matkailutoimintaa, joka haastaa perinteisen käsityksen liiketoiminnasta. Erityisesti vertaismajoitusta tarjoavat sivustot, kuten Airbnb ja Couchsurfing ovat muuttaneet käsitystä matkailun perinteisestä majoitusliiketoiminnasta.

Muutos kuvastaa, kuinka matkailijat etsivät kokemuksia, joiden kautta he pääsevät osaksi matkailukohteen arkielämää. Jakamistalouden ilmiön ja live like a local eli elä kuin paikallinen-trendin myötä tavallisesta arjesta on tullut matkailuelämys, jonka toteutuksessa paikallisilla on tärkeä rooli. Live like a local-elämyksissä keskeistä on luoda matkailijoille kokemuksia, joiden kautta he pääsevät osaksi paikalliskulttuuria ja arkielämää.

Suomalainen Doerz hyödyntää jakamistaloutta, live like a local-trendiä ja nykyaikaista teknologiaa tarjoamalla palvelualustan, jonka kautta paikalliset yritykset ja yksityishenkilöt voivat tarjota vertaiskokemuksia matkailijoille. Jotta voidaan ymmärtää jakamistalouteen perustuvia vieraanvaraisia elämyksiä, on tarkasteltava mitä vieraanvaraisuus vertaiskokemuksissa tarkoittaa.

Opiskelen matkailututkimusta Lapin yliopistossa ja olen tarkastellut pro gradu-tutkielmassani sitä, miten vieraanvaraisuus koetaan vertaiskokemuksissa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita