Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ánnámá­re­tin joikua ka­ma­ri­or­kes­te­ril­le so­vi­tet­tu­na

Lapin kamariorkesterin ja Ánnámáretin eli saamelaismuusikko Anna Näkkäläjärvi-Länsmanin syksyn konsertit sisältävät Ánnámáretin säveltämiä perinteisiä joikuja. Joiut ovat alunperin sävelletty joikua, jouhikkoa ja live-elektroniikka sisältävään Nieguid duovdagat (Unien maat) kokonaisuuteen ja nyt ne ovat kamariorkesterille sovittaneet Lauri Sallinen ja Jarkko Riihimäki.

– Konsertin teema on minulle tärkeä ja se on rakentunut henkilökohtaisen prosessin aikana, jossa olen tutkinut suvuilleni kuuluvia joikuja arkistoäänitteiltä. Nieguid duovdagat -joiut ilmaisevat ajatuksia elämästä perinteisen ja modernin kulttuurin murroksessa. Erityisesti minua kiinnostaa se, miksi meillä on tarve hakeutua tutkimaan historiaa ja juuria. Mitä se meille merkitsee? Onko se henkilökohtaisen tarpeen ilmaus, identiteetin rakentamisen kysymys vai poliittinen teko? Onko kulttuurin elvyttäminen ylipäätään mahdollista, Anna Näkkäläjärvi-Länsman pohtii.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.