kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

An­na-Ma­ja Hen­riks­son jatkaa RKP:n joh­dos­sa

Helsinki
Anna-Maja Henriksson jatkaa RKP:n johdossa. Arkistokuva.
Anna-Maja Henriksson jatkaa RKP:n johdossa. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen

Anna-Maja Henriksson on odotetusti valittu ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajaksi. Valinta uudelle puheenjohtajakaudelle tehtiin sunnuntaina RKP:n virtuaalisessa puoluekokouksessa.

Pietarsaaresta kotoisin oleva Henriksson on johtanut puoluetta vuodesta 2016. Kiitospuheessaan Henriksson valoi uskoa puolueen kasvuun ja mainitsi kuntavaaliehdokkaita olevan jo useammalla paikkakunnalla kuin koskaan aiemmin.

– Tulevina vuosina me tulemme näkemään, että RKP on myös sellaisilla paikkakunnilla läsnä, joissa meillä ei vielä tällä kuntavaalikierroksella ole ehdokkaita.

Henriksson toimii tällä hetkellä pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen oikeusministerinä. Ensimmäisen kerran vuonna 2007 eduskuntaan valittu Henriksson on aiemmin toiminut oikeusministerin tehtävässä vuosina 2011–2015.