Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Nur-Sul­ta­nis­ta saapuu Suomeen vas­tus­ta­ja, joka on kink­ki­nen pala Huuh­ka­jil­le

Mitä me tiedämme Kazakstanista?

Ainakin aina aivan ensimmäisenä on tarkistettava, että Kazakstan todellakin kirjoitetaan z-kirjaimen kera, eikä kyseessä ole englanninkielinen versio. Suomen ja Kazakstanin välissä on vain yksi tietty valtio, mutta silti Helsingin ja Nur-Sultanin välimatka linnuntietäkin on yli 3 000 kilometriä.

Pääkaupunki Nur-Sultanin muistaminen vaatii jo vähän kovalevyn päivitystä, sillä entisen Astanan nimi vaihdettiin kaksi vuotta sitten itsevaltaisen presidentin Nursultan Nazarbajevin kunniaksi. Kaupunki-parka on joutunut historiansa aikana muuttamaan nimeään tuon tuosta. Nykyisen miljoonakaupungin väkiluku on kymmenkertaistunut 50 vuodessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.