Mainos

Am­mat­ti­lai­sen vinkit Oulun seudun ja Poh­jo­lan ren­gas­tien tal­vi­lo­ma­koh­tei­siin – “Täällä on paljon pii­los­sa olleita helmiä tut­tu­jen koh­tei­den li­säk­si”

Oulun seudun uuden matkailubrändin Pohjolan rengastien talvilomakohteet vastaavat monenlaisen matkailijan tarpeisiin. Yhdeksästä seutukohteesta löytyy sopivia aktiviteetteja, käyntikohteita, majoitusvaihtoehtoja sekä ravintoloita kotimaan matkaa suunnittelevalle.

Pohjolan rengastie on kesällä 2021 lanseerattu konsepti, joka on uusi tapa esitellä matkailijoille koko Oulun seutua. Kehitystyön on tehnyt alueen seudullista matkailua edistävä Visit Oulu. Oulun lisäksi Pohjolan rengastien kohteita ovat Syöte, Rokua Geopark, Hailuoto, Kalajoki, Raahe, Liminka, Kempele ja Ii.

Pohjolan rengastie on uusi tapa esitellä Oulun seutua matkailijoille.
Pohjolan rengastie on uusi tapa esitellä Oulun seutua matkailijoille.

Sopiva henkilö kertomaan Pohjolan rengastien mahdollisuuksista ja parhaista talvilomatärpeistä on Visit Oulun elokuussa aloittanut uusi toimitusjohtaja, aiemmin Lapin matkailun parissa työskennellyt Yrjötapio ”Y.t.” Kivisaari. Hän on päässyt tutustumaan omakohtaisesti matkailualueen koh-teisiin ja tarkastelee Oulun seutua tuorein silmin.

“Olen aivan ihastunut tämän matkailualueen potentiaaliin. Täällä on tehty hyvää työtä tuotteistamisen kanssa, ja vaikka vasta olemmekin aika lailla lähtöruuduissa, on ollut helppo hypätä liikkuvaan junaan ja puskea sitä vie-lä kovempaan vauhtiin”, Kivisaari hehkuttaa.

Yrjötapio Y.T. Kivisaari aloitti Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtajana elokuussa.
Yrjötapio Y.T. Kivisaari aloitti Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtajana elokuussa.

Kaupunkikulttuuri luonnon vastapainona

Y.t. Kivisaari kertoo olevansa aikaisemmin aktiivinen harrastesukeltaja, joten suurimman osan lomistaan hän on viettänyt etelän lomakohteissa merenpinnan alapuolella. Lappiin muutettuaan hän kuitenkin innostui kotimaan matkailusta ja luonnossa liikkumisesta. Siksi pesti Visit Oulun puikoissa ilahdutti häntä erityisen paljon.

“Alue tarjoaa upean luonnon vastapainoksi hienot, monipuoliset vaihtoehdot myös kulttuuritarjontaa ja ihmisvilinää rakastavalle. Oulusta ja lähialueilta löytyy se kaikki.”

Kivisaaren mukaan urbaanimman alueen erityinen bonus on se, että ihan kaikkea ei tarvitse tilata netistä, vaan tarvittavat ostokset voi tehdä myös kivijalkakaupoissa. Myös ravintolatarjonta on monipuolista.

Oulun seudun matkailualueella yhdistyy oivallisesti luonnon läheisyys ja kaupungin vilinä.
Oulun seudun matkailualueella yhdistyy oivallisesti luonnon läheisyys ja kaupungin vilinä.

Matkailualue täynnä piilotettuja helmiä

Pohjolan rengastien erottaa muista kotimaan matkailualueista se, että toisiaan lähellä sijaitsee useita toisistaan poikkeavia matkailukohteita.

“Täällä on paljon piilossa olevia helmiä tuttujen kohteiden, kuten Syötteen tai Kalajoen lisäksi. Pohjolan rengastien sivuilta kannattaa katsoa, mitä kaikkea reitin varrella voi tehdä”, Kivisaari vinkkaa.

Tutustu Pohjolan rengastiehen: pohjolanrengastie.fi

Myös pohjoissuomalaisten kannattaa suunnata Pohjolan rengastielle talvilomalla, koska sen varrelta paikallisetkin voivat löytää uusia, ennenkokemattomia kohteita.

Pohjolan rengastieltä myös pohjoissuomalainen matkailija voi löytää uusia, ennenkokemattomia kohteita.
Pohjolan rengastieltä myös pohjoissuomalainen matkailija voi löytää uusia, ennenkokemattomia kohteita.

“Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun ulkoilumahdollisuuksia on niin runsaasti tässä lähelläkin? Elämme kotimaan matkailun kulta-aikaa ja suomalaiset löytävät koko ajan kohteita, joiden eivät ole tienneet olevan olemassakaan. Monella on lähi- ja luontomatkailun parhaat elämykset vielä kokematta”, Kivisaari muistuttaa.

Oulun matkailu Oy:n toimitusjohtajan talvilomatärpit:

1. Oulussa aurinkoisena talvipäivänä suosittelen menemään Hietasaareen nuotiopaikalle, jossa nuotiopuut voi ostaa nykyään kännykällä puuautomaatista. Sitten makkaranpaiston jälkeen on valtavan upeaa mennä meren jäälle kävelemään ja nauttimaan auringosta. Lapsiperheiden kannattaa ehdottomasti vierailla Nallikarin Talvikylässä, joka on auki viikonloppuisin ja hiihtolomalla. Siellä on paljon talvista tekemistä kaikenikäisille.

Hyvä talvilomasää kannattaa hyödyntää ulkoilemalla jossakin upeassa Pohjolan rengastien luontokohteessa.
Hyvä talvilomasää kannattaa hyödyntää ulkoilemalla jossakin upeassa Pohjolan rengastien luontokohteessa.

2. Sellaisena aamuna, kun on luvassa hyvä laskusää, suosittelen hyppäämään Saaga Travelin päivävuoron kyytiin ja suuntaamaan Syötteelle laskemaan päiväksi. Illaksi ehtii vielä Ouluun.

3. Rokua Geoparkiin voi suunnata kylpylähemmottelumatkalle koko perheen voimin. Jos ottaa murtomaasukset mukaan, voi samalla reissulla käydä hiihtämässä hyvin merkityillä reitillä.

Katso Pohjolan rengastien talviset reittivaihtoehdot ja vinkit osoitteesta pohjolanrengastie.fi