Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Akseli Kes­ki­nen korvaa huu­me­ju­tus­sa tuo­mi­tun Janne Jär­vi­sen olym­pia­pur­jeh­duk­sis­sa

Suomen Olympiakomitean hallitus ei valinnut Katiska-huumejutussa tuomittua purjehtija Janne Järvistä Tokion olympiajoukkueeseen. Järvinen purjehti Nacra 17 -luokan maapaikan Sinem Kurtbayn parina maaliskuun lopussa.

Nacra 17-luokkaan oli tarjolla kolme valintakelpoista urheilijaa: Sinem Kurtbay, Akseli Keskinen ja Janne Järvinen. Kyseisessä luokassa näyttöjä ovat antaneet venekunta Kurtbay / Keskinen ja venekunta Kurtbay / Järvinen.

– Parien urheilulliset näytöt ovat keskenään hyvin tasavahvoja, joten valintapäätöksessä on käytetty kriteereissä mainittua Huippu-urheiluyksikön arviointia ja harkintaa. Harkinnassa on painotettu valintakriteerien kohdan 2 mukaista Akseli Keskisen uran nousujohteista kehitysvaihetta, sekä sitä, että pari Kurtbay / Keskinen on ollut paria Kurtbay / Järvinen parempi silloin, kun on kilpailtu koko maailman tasolla kuten maailmacupin osakilpailuissa, mm. tulevan olympianäyttämön Enoshiman vesillä, taustoittaa Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Valintakeskusteluissa mukana ollut Janne Järvinen on äskettäin tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa ehdottomaan vankeusrangaistukseen kahdesta törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi