Mainos

Aito puu­lat­tia pitää pin­tan­sa si­sus­tuk­ses­sa – ”Aito puu tuntuu iha­nal­ta jalan alla”

Trendit tulevat ja menevät, mutta lämmin ja kestävä lattia on hyvä perusta, jolle lähteä rakentamaan muuta sisustusta. Lattia kannattaakin valita huolella, ja käyttää valintaan ammattilaisen apua.

Sanna Karppinen suunnittelee kotinsa sisustusta rakkaudella. Lämpimät luonnonvärit ja materiaalit tuovat kotiin pehmeyttä. Meisterin saarniparketti istui olohuoneen värimaailmaan täydellisesti.
Sanna Karppinen suunnittelee kotinsa sisustusta rakkaudella. Lämpimät luonnonvärit ja materiaalit tuovat kotiin pehmeyttä. Meisterin saarniparketti istui olohuoneen värimaailmaan täydellisesti.

Torniolaisen Sanna Karppisen kotona tuoksuu vastasahattu puu. Sataneliöinen 60-luvun talo viihtyisällä pientaloalueella on kokenut kattavan remontin, ja myös lattia on kauttaaltaan uusittu.  Viikkojen sekamelskan jälkeen huonekalut ovat vihdoin löytäneet paikoilleen, ja Sanna voi nauttia työn tuloksista.

Vielä pari kuukautta sitten vastassa olisi ollut ummehtunut kellarin haju. Vanha lattiarakenne päätettiin purkaa, ja muun muassa vanhat muhat poistettiin. Uusien eristeiden ja lattialämmityksen päälle Sanna asensi miesystävänsä kanssa Meisterin saarniparketin.

Yhtenäinen vaaleasävyinen lattia saa kompaktin kodin vaikuttamaan neliöitään isommalta. Sannalla oli värimaailmasta selvä näkemys jo ennen remontin aloittamista. Entinen lattia oli harmaa, ja hän kaipasi lämpimämpiä sävyjä.

– Olin kyllästynyt harmaaseen ja inhoan keltaista mäntypintaa, joten valitsin sävyn tarkasti niin, että se on lämmin olematta kuitenkaan lainkaan keltainen, Sanna sanoo.

Sanna Karppinen löysi Meisterin laajasta värivalikoimasta juuri oikean sävyn parkettiinsa.
Sanna Karppinen löysi Meisterin laajasta värivalikoimasta juuri oikean sävyn parkettiinsa.

Sannan ensisijainen toive olisi ollut aito lankkulattia. Sen hinta olisi kuitenkin noussut liian korkeaksi, ja Meisterin parketti oli sille loistava korvike.

– Olen iloinen, että löysin Meisterin valikoimista parketin, jonka pinta on juuri sopivan himmeä ja mukavalla tavalla rouhea. Aito puu tuntuu ihanalta ja lämpimältä jalan alla.

Meisterin parketti valikoitui Sannan lattiaan paitsi kattavan värivalikoiman, myös hyvän hinta-laatu-suhteensa ansiosta. Koska parketin runko on tehty HDF-materiaalista, lattia elää vähemmän kuin perinteinen vanerirunkoinen parketti. Lattian pinnan täytyi myös kestää Sannan koirien Vilin ja Leevin tepsuttelua ja olla helppohoitoinen.

– Olin yllättynyt siitä, että saarni oli itse asiassa perinteistä tammea kovempi ja siksi kestävämpi materiaalivalinta. Tässä Meisterin parketeissa on 7 kerrosta lakkaa, joten se ei ime likaa itseensä, eikä jälkiä tule kovinkaan helposti. En myöskään halunnut lattiaan lainkaan reunaviisteitä, joten tällainen kolmisauvainen versio oli juuri sopiva valinta. Lakkapäällä olisi ollut tarjolla myös paljon lankkumallisia parketteja sekä kalanruotoparkettia, mutta ihastuin täysin tähän saarniparkettiin.

Meisterin saarniparketti kestää myös Karppisen koirien tepsuttelua.
Meisterin saarniparketti kestää myös Karppisen koirien tepsuttelua.

Hullutkin ideat toteutukseen

Sanna tunnustautuu koti-ihmiseksi henkeen ja vereen. Hän rakastaa sisustamista ja on valmis panostamaan kotinsa viihtyvyyteen.

– Olen viihtynyt tässä 18 vuotta sitten ostamassani talossa hyvin. Olen tällainen tee-se-itse-nainen ja joka vuosi on tullut tehtyä pientä tai isompaa remonttia. Seiniä on kaatunut ja pinnat ovat vaihtuneet moneen kertaan. Tällä hetkellä tänne asennetaan ilma-vesi-lämpöpumppua.

Ennen Meisterin parketin asentamista Sanna ja hänen miesystävänsä Reijo Iisakka olivat asentaneet vain yhden laminaattilattian. Lopputulos on kuitenkin onnistunut. Koska lattia on puuta, sahaaminen tapahtui sirkkelillä. Laudat napsahtelivat näppärästi kiinni toisiinsa. Jämäkän lukkopontin ansiosta liimaa tai nauloja ei tarvittu.

– Kaiken kaikkiaan asentamiseen meni meiltä vain pari päivää, vaikka teimme asennustöitä vasta työpäivien jälkeen. Sellaisen vinkin antaisin kuitenkin kaikille muillekin lattian asentajille, että asennusohjeet kannattaa oikeasti lukea ennen työn aloittamista, eikä sen jälkeen, Sanna nauraa.

Minna Hoikka ja muut Lakkapään remontti- ja sisustusmyyjät auttavat mielellään valitsemaan materiaalit ja värisävyt yhdessä asiakkaan kanssa.
Minna Hoikka ja muut Lakkapään remontti- ja sisustusmyyjät auttavat mielellään valitsemaan materiaalit ja värisävyt yhdessä asiakkaan kanssa.

Kuten lähes kaikissa remonttitarpeissaan, Sanna luotti myös lattian ostossa Lakkapäähän. Vaikka hänellä on usein selkeä näkemys siitä, mitä lähtee toteuttamaan, Lakkapäältä Sanna saa aina tarvittaessa vinkkejä ja opastusta.

– Arvostan sitä, että voin esittää remonttiosaston myyjille hullujakin ideoita, ja he keksivät keinot toteuttaa ne. Esimerkiksi muuri sai uuden pinnan kimaltavalla saunavahalla. En olisi ikinä itse saanut päähäni käyttää vahaa siihen.

Lakkapäällä myyjät tekevät myös kotikäyntejä sisustusasioiden tiimoilta. Palvelu on veloitukseton.

Asiakkaat voivat myös hyödyntää edullisia rahoituskampanjoita. Esimerkiksi 6 kk koroton maksuaika pilkkoo isommat ostokset kätevästi.

Suunnitteletko lattiaremonttia? Tutustu Lakkapään lattiapäällysteiden valikoimaan täällä. >>

Lakkapään myyjät auttavat sinua myös mielellään materiaalivalinnoissa. Ota yhteyttä sisustusmyyjiimme:

Tornio

Rovaniemi

Lakkapää

Tutustu Lakkapään laajaan valikoimaan verkkokaupan puolella ja tilaa tuotteet suoraan kotiisi: www.lakkapaa.com

Myynti: 010 7557 000

Facebook >>

Instagram >>

Linkedin >>

Youtube >>