Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

"Aika iso pet­ty­mys" – Matti Matts­son jäi ulos pää­mat­kan­sa fi­naa­lis­ta

Fukuoka
Matti Mattsson ui välierässään ajan 2.09,93. Loppukilpailupaikkaan olisi vaadittu 0,43 sekuntia nopeampi aika.
Matti Mattsson ui välierässään ajan 2.09,93. Loppukilpailupaikkaan olisi vaadittu 0,43 sekuntia nopeampi aika.
Kuva: FRANCK ROBICHON

Uimari Matti Mattsson joutui pettymään välieräsuoritukseensa päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa uinnin pitkän radan MM-kisoissa Japanin Fukuokassa. Omassa erässään neljänneksi tullut Mattsson oli välierien kokonaistuloksissa 10:s ja karsiutui päämatkansa finaalista ajalla 2.09,93. Loppukilpailupaikkaan olisi vaadittu 0,43 sekuntia nopeampi aika.

– Uinti tuntui illalla hyvältä, ja tekniikka oli toimiva, mutta aika ei vaan ollut sitä mitä finaaliin olisi tarvittu, Mattsson kertoi Uimaliiton äänitteellä.

29-vuotias suomalainen on tottunut olemaan 200 metrin rintauinnissa kansainvälisellä huipputasolla. Tokion olympialaisissa vuonna 2021 hän voitti matkalla olympiapronssia. Vuoden 2013 pitkän radan MM-kisoissa tuli myös kolmas sija. Hän on lisäksi vuoden 2022 pitkän radan EM-kisojen hopeamitalisti päämatkallaan.

"Kai tästä jollakin tavalla yli taas päästään"

Ulosjääminen matkan kärkikahinoista meneillään olevissa MM-kisoissa oli porilaiselle vaikea paikka.

– Ei ollut missään nimessä se tulos, mitä lähdettiin hakemaan, Mattsson harmitteli.

– Aika isoon pettymykseen päättyivät nämä MM-uinnit. Kai tästä jollakin tavalla yli taas päästään. Nyt kesälomaa vähän aikaa, ja siitä kohti Pariisin olympiakautta, Mattsson niputti.

Laura Lahtinen putosi alkuerissä jatkosta naisten 200 metrin rintauinnissa. Hän jäi 27. sijalle uituaan ajan 2.35,16. Suomalaisia nähdään seuraavaksi MM-altaassa lauantaina, kun Ida Hulkko ja Veera Kivirinta uivat rintauinnin 50 metrin alkuerissä varhain aamulla Suomen aikaa.