Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Af­ga­nis­ta­nis­ta eva­kuoi­duil­le no­peas­ti oles­ke­lu­lu­pia – osa Ka­bu­lis­ta turvaan vie­dyis­tä vasta mat­kal­la Suomeen

Valtaosa Afganistanista evakuoduista on jo saanut nopeutetun oleskeluvan. Jonossa on kuitenkin vielä kymmeniä henkilöitä, jotka hakevat turvapaikkaa normaalin prosessin kautta.

Afgaaninainen kerjäsi almuja pääkaupunki Kabulissa. Talebanin valtaannousu on vaikeuttanut humanitaarisen avun viemistä maahan.
Afgaaninainen kerjäsi almuja pääkaupunki Kabulissa. Talebanin valtaannousu on vaikeuttanut humanitaarisen avun viemistä maahan.
Kuva: EPA

Maahanmuuttovirasto on myöntänyt Afganistanista Suomeen evakuoiduille jo lähes 200 oleskelulupaa.

– Oleskelulupapäätöksiä oli maanantain tietojen mukaan tehty 187. Päätöksiä on tehty heti, kun kyseiset henkilöt ovat käyneet läpi koronavarotoimenpiteet ja päässeet käymään toimipisteessä, kertoo turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen Maahanmuuttovirastosta (Migri).

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita