Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Ada Hak­ka­rai­nen ja Laura Lah­ti­nen uivat Suomen en­nä­tyk­set Nor­jas­sa

Stavanger
Laura Lahtinen paransi 200 metrin sekauinnin Suomen ennätystä.
Laura Lahtinen paransi 200 metrin sekauinnin Suomen ennätystä.
Kuva: Uimaliitto/Teemu Moisio

Norjan Stavangerissa viikonloppuna kisatut kansainväliset North Sea Swim Meet -kisat toivat kaksi lyhyen radan Suomen ennätystä. Ada Hakkarainen kellotti 1 500 metrin vapaauinnissa SE:n, ja Laura Lahtinen piti kaikkien aikojen nopeinta suomalaisvauhtia 200 metrin sekauinnissa.

Simmistä edustava Hakkarainen pysäytti kellot aikaan 16.12,34. Lahtisen nimissä vuodelta 2018 ollut SE koheni yli 17 sekuntia. Samalla Hakkarainen alitti aikarajan joulukuussa kisattaviin lyhyen radan EM-kilpailuihin.

– Ollaan treenattu pitkäjänteisesti ja saatu riittävästi ehjiä treeniviikkoja alle. Olen pysynyt terveenä koko syksyn, ja on ollut helppo treenata. Näissä kisoissa on ollut tosi hyvä fiilis, joka myös auttoi uinnissa, Hakkarainen totesi tiedotteessa.

Stavangerissa muutenkin hyviä uinteja uinut Hakkarainen valittiin kisojen päätteeksi koko Swim Meetin parhaaksi uimariksi nuorten sarjassa.

Lahtinen alitti yli sekunnilla Tanja Kylliäisen lähes yhdeksän vuotta vanhan lyhyen radan SE:n 200 metrin sekauinnissa, kun hän kosketti seinää ajassa 2.09,48.

– Viime joulukuun MM-kisoissa jäi hampaankoloon, kun jäin vain kymmenyksen päähän (SE:stä). Tiesin, että mahdollisuus on, mutten ajatellut, että pystyisin sitä ihan sekunnilla parantamaan, Lahtinen kommentoi.