Mainos

”Tule sieki Lapin ur­hei­lu­gaa­laan”

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Lapin oma Urheilugaala kerää liikunnan ja urheilun ystävät saman katon alle. Illan aikana jaetaan palkinnot myös vuoden onnistujille.

Lauantaina 13. tammikuuta Rovaniemen Hotel Santa Claus täyttyy niin urheilijoista, valmentajista, taustavaikuttajista kuin yhteistyötahoistakin. Lapin oma Urheilugaala järjestetään nimittäin ensimmäistä kertaa.

Liikunnan ja urheilun ystävät kootaan saman katon alle palkintojenjakotilaisuuteen, jonne kaikki ovat tervetulleita.

– Mahtavaa, että saadaan sekä nuorempia että kokeneempia toimijoita samaan tapahtumaan mukaan. Odotan innolla etenkin hyviä keskusteluja ja mielenkiintoisia kohtaamisia, kertoo Santasport Lapin Urheiluopiston voimistelun lajivastaava Mervi Kumpuniemi.

Ounasvaaran Atleetti Klubin sihteeri Harri Norberg komppaa Kumpuniemeä ja iloitsee siitä, että ihmiset pääsevät istumaan saman illallispöydän ääreen ja juhlistamaan urheilun ja liikunnan eteen tehtyä työtä.

– Harvoin löytyy tilaisuuksia, joissa on mahdollista tavata ja tutustua eri lajien parissa puurtaviin ihmisiin. Lapin Urheiluopistolla nähdään ja moikataan, kun toiset pitävät voimistelu-, judo- ja lentopalloharjoituksia, mutta uskon, että Urheilugaalassa voi konkreettisesti muodostaa yhteistyön suhteita, Norberg toteaa.

Toive maakunnallisen gaalan järjestämisestä lähti liikkeelle Lapin liikuntastrategian kilpa- ja huippu-urheilun työryhmästä. Lapin Liikunta otti päävastuun gaalan organisoinnista ja mukaan lähti innokkaasti useita yhteistyötahoja.

– Rovaniemen vapaa-ajanlautakunta on päättänyt osallistumisesta Lapin Urheilugaalaan myös tulevina vuosina riippumatta siitä, missä se järjestetään. On tärkeää, että saadaan tästä koko maakunnan yhteinen juttu, kertoo Rovaniemen kaupungin vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtaja ja judoseura Koyaman edustaja Petteri Pohja .

Osanottajia ympäri lääniä

Lapin Urheilugaalan järjestäjille on ollut tärkeää tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä koko Lapin alueelta. Ranuan vapaa-aikatoimen johtaja Anitta Jaakola kannustaakin ihmisiä osallistumaan gaalaan – vaikka ajokilometrejä kertyisikin.

– Uuden äärellä pitää olla innostunut ja uskaltaa kokeilla.

Jaakolan lisäksi pidempää matkaa on taittamassa myös Keminmaan Naisvoimistelijoiden puheenjohtaja Eeva Laari :

– Hienoa, että saadaan liikunnan laaja kirjo saman katon alle, niin kilpa-, huippu- kuin harrasteurheilijatkin.

– Illalliskortteja on mennyt jo 200 kappaletta, mutta mukaan mahtuu vielä hyvin väkeä. Tapahtuma on kaikille avoin. Liikunta koskettaa monia niin urheilevien lasten vanhempia, sponsoreita, huippu-urheilijoita kuin itsekseen liikkujiakin, huikkaa Lapin Liikunnan vt. toiminnanjohtaja Maarit Toivola .

Infolaatikko

Lapin Urheilugaala

– La 13.1.2018, klo 18:00-21:00, ilta jatkuu musiikin ja tanssin merkeissä klo 23:00 asti

– Illalliskortti: 45 euroa per henkilö (K18)

– Pukukoodi: Tumma puku

– Varmista paikkasi 31.12 mennessä osoitteessa: https://www.lapinliikunta.com

– Lisätietoa: Lapin Liikunta ry, p. 040 166 2063, toimisto@lapinliikunta.fi