Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

70 öl­jy­tyn­ny­riä ja 22 ajo­neu­voa – mies säi­lyt­ti jätettä lait­to­mas­ti, sai sak­ko­tuo­mion ym­pä­ris­tön tur­me­le­mi­ses­ta

Käräjäoikeus katsoi miehen harjoittaneen ammattimaista jätteiden keräystä ilman asianmukaisia lupia ja ympäristölle vahingollisesti.

Oulun käräjäoikeus on tänään antanut tuomionsa asiassa, joka koski Haukiputaalla romuautojen ja muun jätteen säilyttämistä asiattomasti.

Mies oli kerännyt omistamansa yhtiön kiinteistölle Annalankankaantiellä muun muassa käytöstä poistettuja ajoneuvoja sekä öljyä tynnyreissä. Myös laiton öljypolttimen käyttö lämmitykseen oli oikeudessa esillä. Syytteet koskivat toimintaa vuosien 2015–2020 välisellä ajanjaksolla.

70 tynnyriä ja 22 ajoneuvoa ympäri pihaa

Oulun kaupungin ympäristötoimi tarkasti kiinteistön elokuussa 2019. Pihamaalta löytyi tuolloin 70 tynnyriä, joista löytyi öljyjäämiä, polttoöljyä ja moottoriöljyä. Tynnyreistä osa oli asfalttimaalla, osa maapohjalla. Osassa ei ollut korkkeja paikoillaan.

Osa tynnyreistä oli niin heikkokuntoisia, etteivät ne olisi kestäneet siirtoa täysinä, joten ne piti tyhjentää kiinteistöllä ennen poistoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.