Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

24-vuo­tias käytti sek­suaa­li­ses­ti hy­väk­seen 14-vuo­tias­ta, tuomio 8 kuu­kaut­ta eh­dol­lis­ta – ­syyt­tä­jä vaati huo­mat­ta­vas­ti ko­vem­paa ran­gais­tus­ta

Lapin käräjäoikeus on antanut päätöksen raiskausjutussa, jossa uhri oli tekoaikaan 14-vuotias lapsi. Tekijä oli 24-vuotias.

Oikeus käsitteli jutun seksuaalirikosjutuille normaaliin tapaan suljetuin ovin.

Julkisesta selosteesta ilmenee, että syyttäjä haki vastaajalle rangaistusta törkeästä lapsenraiskauksesta, josta seurauksena olisi ollut ehdotonta vankeutta.

Oikeus katsoi, että raiskauksen sijaan tekijä syyllistyi alaikäisen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Asiassa esitettiin näyttönä kirjallista– ja henkilötodistelua. Näytön perusteella käräjäoikeus totesi, että vastaajan syyllisyydestä syytteessä väitetyn teon osalta jäi varteenotettava epäilys.

Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että tekoaikana 24-vuotias vastaaja oli saanut alle kahdeksaatoista vuotta nuoremman asianomistajan alistumaan seksuaalista itsemääräämistä olennaisesti loukkaavaan seksuaaliseen tekoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.