Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

mainos : Syys­mark­ki­na­tar­jous, Lapin Kansa Digi 2,99 €/viik­ko. Tilaa tästä.

19 tar­tun­taa Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä tällä vii­kol­la, kaikki liit­ty­vät mat­kai­luun – Näissä pai­kois­sa mah­dol­li­sia al­tis­tu­mi­sia Levillä

Jo lähes 11 prosenttia Lapin sairaanhoitopiirin asukkaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen.
Jo lähes 11 prosenttia Lapin sairaanhoitopiirin asukkaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen.
Kuva: Vesa Joensuu

Eilisen raportin jälkeen on Lapin sairaanhoitopiirissä todettu viisi uutta koronavirustapausta.

Kolme todettiin Rovaniemellä ja niistä yksi on saatu Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolelta, yksi liittyy Pyhätunturin tartuntaketjuun ja yksi on karanteenissa jo olevan tartunta.

Pelkosenniemellä todettiin Pyhätunturiin liittyvä tartunta ja Kittilässä todettiin tartunta jo karanteenissa olevalla henkilöllä.

Kuluvalla viikolla Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä 19 tartuntaa. Ne kaikki liittyvät joko matkailuun tai vaihtoehtoisesti tartunta on saatu sairaanhoitopiirin ulkopuolelta.

Hiihtolomat alkavat, matkustamista suuren esiintyvyyden alueille vältettävä

Lapissa hiihtolomat alkavat lähipäivinä. Matkailua alueille, jossa taudin esiintyvyys on suurta, kehotetaan välttämään. Matkustaessa on tärkeää, että liikutaan oman perheen tai ryhmän kanssa ja minimoidaan kontaktit muihin.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatestiin pääsee helposti ja kaikki kunnat tarjoavat ilmaisen testauksen kaikille kunnan alueella oleskeleville.

Testejä on tehty sairaanhoitopiirin alueella paljon, viime viikolla testejä tehtiin yhteensä 6524 kappaletta. Niistä 85 prosenttia oli pika-antigeenitestejä, joissa tulos saadaan muutaman tunnin kuluessa testin tekemisestä.

Rokotukset etenevät hyvin – rokotetoimitukset lisääntyvät huhtikuussa

Lapin sairaanhoitopiirissä koronarokotukset ovat edenneet hyvin. Tällä hetkellä 10,7 prosenttia alueen väestöstä on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan rokotetoimitukset Suomeen ovat selkeästi nousemassa.

THL:n toimitusennusteiden mukaan maaliskuun loppuun mennessä arviolta 1,4 miljoonaa rokoteannosta on toimitettu Suomeen. Seuraavan kolmen kuukauden aikana, huhtikuusta kesäkuuhun, rokotteita saadaan arviolta 3,5-5,5 miljoonaa annosta.

Mahdollisia altistumisia koronavirukselle

Näissä paikoissa on voinut altistua koronavirukselle:

Kittilässä Levillä Bar Ihkussa keskiviikkona 24.2. kello 20.30–21.30

Kittilässä Levillä Levi Hotel Spa:n aamiaisella 27.2. kello 9–9.30

Näissä paikoissa mainittuna aikoina vierailleiden tulee hakeutua herkästi testattavaksi.