Mainos

150 Fest kokoaa pai­kal­li­sia mu­sii­kin osaajia lavalle kau­pun­gin­or­kes­te­rin kanssa – ”Ai­nut­laa­tui­nen ta­pah­tu­ma Ke­mis­sä”

Kemin kaupunginorkesterin mittavassa musiikkijuhlassa on nähtävää ja kuultavaa kaikelle kansalle ikään ja musiikkimakuun katsomatta Kemin Tervahallilla lauantaina 16.11. kello 15-23.

Laululeidit harjoittelemassa 150 Festiä varten.
Laululeidit harjoittelemassa 150 Festiä varten.
Kuva: Monipuolinen Meri-Lappi

Merilappilainen musiikkisyksy on huipennustaan vaille valmis 150 Festin alla. Kemin kaupungin juhlavuodesta nimensä saneessa tapahtumassa kaupunginorkesterin kanssa estradille nousee lukuisia paikallisia esiintyjiä solisteista kuoroihin.

– Paikallisen osaamisen taso on todella korkea, Kemin kaupunginorkesterin intendentti Ville Mankkinen kehuu.

150 Festeillä kuullaan musiikkityylejä laidasta laitaan klassisesta viihdemusiikkiin.

– Juice-kaupungin henkeen esitämme Musta aurinko nousee -kappaleen. Taiteellisempana popkappaleena mukana on tyylikkäänä orkesterisovituksena soiva Emma Salokosken Veden alla, esittelee Säkenöivä!-kuoron johtaja ja sovitukset tehnyt Tuomas Lampela.

Kivalo-opiston Laululeidit-viihdekuoro valitsi esitettäväkseen kaksi osaa Karl Jenkinsin Adiemus-teoksesta. Pianon äärellä toimiva korrepetiittori Elina Kakko ja kuoronjohtaja Jouko Kakko kuvailevat sitä yleväksi maailmanmusiikiksi.

– Uskomme yleisön hiljentyvän ja ihastuvan. Sävelet väreilevät koko kehossa voimakkaasti, kuorolaiset lupaavat ja iloitsevat mahdollisuudestaan esiintyä kaupunginorkesterin kanssa Kemin juhlavuoden kunniaksi.

Lapsille esiintyy Loiskis Trio ja Rock Academyn bändit viihdyttävät erityisesti nuorisoa. Yksi pääsylippu oikeuttaa kaikkiin konsertteihin, iltatansseihin sekä tarjoiluihin. Kemi Cardilla saa alennusta lipun hinnasta ja alle 18-vuotiaille on vapaa pääsy.

1930 alkanut orkesteritoiminta lakkautusuhan alla

Kemin kaupunginorkesterin lakkauttamisella olisi huomattavat kerrannaisvaikutukset.

– Teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi musiikkiopiston kanssa, josta olemme nostaneet edistyneimpiä opiskelijoita kaupunginorkesteriin, Mankkinen kertoo.

–  Olen käynyt katsomassa Kemin kaupunginorkesterin konsertteja ja ihaillut sen taidokkaita muusikoita lapsesta asti. On kunnia esiintyä nyt tämän mahtavan orkesterin kanssa, solistina ja kuorossa laulava Eveliina Halme iloitsee.

150 Fest on hyvä osoitus siitä, että kaupunginorkesterissa ollaan täynnä tarmoa lakkautusuhasta huolimatta.

– Äänet, valot, korkeatasoiset esiintyjät… kaikki on tehty isosti. Jos tarinamme päättyy tähän, ainakin se päättyy tyylikkäästi. Tämä saattaa olla viimeinen mahdollisuus päästä kuulemaan Kemin kaupunginorkesteria, Mankkinen muistuttaa ja toivottaa kaikki tervetulleeksi 150 Festin konsertteihin.

Eveliina Halme on yksi 150 Festin esiintyjistä.
Eveliina Halme on yksi 150 Festin esiintyjistä.
Kuva: Monipuolinen Meri-Lappi