Mainos

15 Lapin kuntaa muistaa uusia asuk­kai­taan ter­ve­tu­lo­pa­ke­tein – Lunasta omasi!

Lapin kuntien ja House of Laplandin kampanjassa kunnat toivottavat vuosina 2018-19 kuntaan muuttaneet asukkaansa tervetulleiksi itsensä näköisin tervetuliaispaketein!

Utsjoelle muuttaneen Marian Berzin mukaan kunnan tervetulopaketin kautta saa hyvän kuvan myös siitä, mitä palveluita kunnalla on tarjota.
Utsjoelle muuttaneen Marian Berzin mukaan kunnan tervetulopaketin kautta saa hyvän kuvan myös siitä, mitä palveluita kunnalla on tarjota.
Kuva: Iiro Kerkelä

Jos olet muuttanut Lappiin vuosina 2018 tai 2019, kannattaa suunnata Tervetuloa Lappiin -kampanjasivulle, katsoa mitä uusi kotikuntasi tarjoaa uusille asukkaillesi ja täyttää tiedot!

Lapin yhteisen viestintä- ja markkinointitalo House of Laplandin ja Lapin kuntien kampanjassa 15 kuntaa toivottaa uudet asukkaansa tervetulleeksi omilla tavoillaan.

Esimerkiksi Rovaniemellä sekä pysyvät että väliaikaiset muuttajat saavat kaupungin kulttuuripassin ja Guide by Locals -kirjasen, Pellossa potkukelkan ja Posiolla muun muassa ohjatun opastuskierroksen kunnan tunnetuimpiin luontokohteisiin, tutustumiskäynnit paikallisiin harrastusmahdollisuuksiin ja Posio—Suomi-sanakirjan.

Pieni askel kunnalle, iso apu tuoreelle muuttajalle

Into the Nordic Wilderness -yrittäjä Maria Berz muutti kesällä 2018 Utsjoelle. Uusi kotikunta muistaa muuttajia virkistyspaketilla, johon kuuluu kuntosalikortti ja uimahalli- sekä elokuvaliput.

— Tällainen kampanja on mahtava idea, ja paketti saa ihmisen kokemaan itsensä tervetulleeksi ja kotiutumaan uudelle paikkakunnalle paremmin. Samalla saa hyvän kuvan, mitä kunnalla on tarjota ja tämä rohkaisee käyttämään paikallisia palveluita, Berz sanoo.

Saksasta kotoisin oleva Berz tuli ensimmäisen kerran vierailemaan Utsjoella vuonna 2015, ja nopeasti vierailut vaihtuivat oppaan sesonkitöiksi ennen lopullista muuttoa Suomen pohjoisimpaan kuntaan. Alunperin Berzin Utsjoelle toi pohjoinen luonto ilmiöineen, mutta paikalliset palvelut ovat iso plussa vaikka sateisen päivän varalle.

— Olen todella kiitollinen, että Utsjoella on elokuvateatteri, uimahalli ja kuntosali, kun ottaa huomioon missä Utsjoki sijaitsee ja minkä kokoinen paikka on kyseessä. Ne ovat myös paikkoja, joissa törmää ihmisiin.


Yrittäjä Maria Berz elää nyt Utsjoella omin sanojensa mukaan elämää, josta ei puutu mitään.
Yrittäjä Maria Berz elää nyt Utsjoella omin sanojensa mukaan elämää, josta ei puutu mitään.

LUE LISÄÄ: Maria Berzin elämä Utsjoella kulkee luonnon mukana 

Yrittäjä toteaa, että paketit tuskin saavat itsessään tekemään muuttopäätöstä, voi pienellä eleellä olla iso merkitys, kuinka tervetulleeksi itsensä kokee uudella paikkakunnalla. Uudet asukkaat sitten vievät tahoillaan viestiä eteenpäin uudesta kunnastaan.

Hiihtokoulun kautta Visit Ylläkselle

Kolarissa pakettiin kuuluvat terveiset kunnanjohtajalta, Luoteis–Lappi- sekä Kuukkeli-lehtien tuoreimmat numerot, Ylläksen ja Kolarin esitteet, vaihtuva paikallinen tuote sekä alennukseen oikeuttava kuntalaiskortti Lapland Hotel Saagan kylpylään.

Visit Ylläksen markkinointikoordinaattorina työskentelevä ja Äkäslompolon kylään muuttanut Eetu Leikas toteaa, että paketti on hyvä tapa aloittaa yhteydenpito kunnan puolelta ja päästä perille kunnan palveluista.

— Kunnan palveluista, kuten täällä Kolarissa esimerkiksi kirjastopalveluista tai jäähallin yleisöluisteluista, saa vielä enemmän irti, kun saa aikaiseksi ottaa selvää asioista. On siis erittäin hyvä, kun ensimmäinen kynnystä madaltava askel ja yhteydenotto tulee kunnan puolelta. Meillä on kuitenkin Kolarissa 18 eri kylää, joissa riittää paljon nähtävää ja tehtävää, Leikas sanoo.


Äkäslompoloon muuttaneen Eetu Leikaksen mukaan kynnys madaltua ottaa selvää kunnan tarjoamista palveluista laskee, kun ensimmäinen askel tulee kunnan puolelta.
Äkäslompoloon muuttaneen Eetu Leikaksen mukaan kynnys madaltua ottaa selvää kunnan tarjoamista palveluista laskee, kun ensimmäinen askel tulee kunnan puolelta.
Kuva: Iiro Kerkelä

LUE LISÄÄ: Eetu Leikas ja kaksi muuttaa Lappiin muuttanutta kertoo, mikä heidän elämässään muuttui muuton myötä

Leikas tuli ensimmäisen kerran Ylläkselle töihin lumilautaopettajaksi vuonna 2013, ja aloitti ensimmäisen kerran Visit Ylläksellä harjoittelijana 2017. Tänä vuonna muuttokuorma löysi tiensä kokonaan Kolariin.

— Kun täällä oli aikaisemmin pätkiä niin tuntui olevansa jonkinlaisessa kuplassa. Tänne kokonaan muuttaessa vähän odotti sitä, että se kupla sitten puhkeaa, mutta niin ei ole vielä tapahtunut, Leikas virnistää.

Tiedot mukana olevien kuntien paketeista löydä Tervetuloa Lappiin -sivulta, missä voit myös ilmoittaa omat ja mukana muuttaneiden perheenjäsentesi tiedot. Kampanja on käynnissä vuoden loppuun asti.

Mun Lapin sisältöihin pääset tutustumaan myös Lapland.fi-sivuston kautta sekä Mun Lapin Facebookin ja Instagramin kautta.


House of Lapland Oy on voittoa tavoittelematon Lapin Yrittäjien, kuntien ja korkeakoulujen omistama Lapin yhteinen markkinointi- ja viestintätalo. Huolehdimme siitä, että Lappi näkyy, kuuluu ja kiinnostaa matkakohteena, asuinpaikkana, kuvauslokaationa sekä arktisena bisnesympäristönä. Ennen muuta jaamme tarinoita elämästä tavanomaisen yläpuolella.
Talent Boost – Lapin osaajamarkkinointi -hanketta tuetaan EAKR-rahoituksella.