Mainos

Ysärin suo­sik­ki­ar­tis­tit val­taa­vat Lappi Areenan lauan­tai­na 9. mar­ras­kuu­ta

25-vuotisjuhliaan viettävät Movetron ja Waldo’s People ovat kiertäneet syksyn Suomea Ysärin kuninkaalliset –nimisellä kiertueella. Täysiä saleja keränneellä kiertueella ovat mukana myös Rovaniemeltä kotoisin oleva suosikkijuontaja DJ Oku Luukkainen, DJ ICE K ja Ruotsin oma ysärisuuruus Pandora. Rovaniemellä showsta pääsee nauttimaan 9.11., kun kiertue rantautuu Lappi Areenalle.


Täysille saleille esiintyneet yhtyeet hehkuttavat yhdessä kiertueen tunnelmaa: ”Näissä bileissä tanssitaan pöydillä ja ihmiset viihtyvät. Myös meidän on helppo antaa parastamme, kun yleisö elää niin mukana ja laulaa biiseissä mukana.”
Täysille saleille esiintyneet yhtyeet hehkuttavat yhdessä kiertueen tunnelmaa: ”Näissä bileissä tanssitaan pöydillä ja ihmiset viihtyvät. Myös meidän on helppo antaa parastamme, kun yleisö elää niin mukana ja laulaa biiseissä mukana.”
Kuva: Ysärin kuninkaalliset

Kovassa nosteessa yhä olevan ysärimusiikin kärkinimet Movetron ja Waldo’s People saivat alkuvuodesta idean juhlia yhtyeidensä 25-syntymäpäiviä isosti. Syntyi idea Ysärin kuninkaalliset -nimisestä kiertueesta. Ideasta innostuttiin myös yhtyeiden taustajoukoissa sekä keikkapaikoilla – ja kiertue oli nopeasti järjestetty.

Nyt lukuisista hiteistään tunnetut yhtyeet ovat kiertäneet yhdessä ympäri Suomea jo syyskuun puolesta välistä alkaen ja vastaanotto on ollut lämmin. Täysille saleille esiintyneet yhtyeet hehkuttavat yhdessä kiertueen tunnelmaa:

– Näissä bileissä tanssitaan pöydillä ja ihmiset viihtyvät. Myös meidän on helppo viihtyä lavalla ja antaa parastamme, kun yleisö elää niin mukana ja laulaa biiseissä mukana.

Movetron - Ysärin kuninkaalliset
Movetron - Ysärin kuninkaalliset
Kuva: Ysärin kuninkaalliset

Hieno esiintyjäkattaus

Lukuisista jättihiteistään tunnettujen Movetronin ja Waldo’s Peoplen lisäksi kiertueella ovat mukana Rovaniemen oma poika, 7300 päivää hitin yhdessä HesaÄijän, Dannyn ja Erikan kanssa julkaissut DJ Oku Luukkainen sekä Movetronin ja Waldo’s Peoplen tapaan uransa 25-vuotisjuhlia viettävä DJ Ice K. Ulkomaalaisvahvistusta kiertueelle antaa Ruotsin oma ysärisuuruus Pandora, joka nähdään myös Rovaniemellä.

Pandora - Ysärin kuninkaalliset
Pandora - Ysärin kuninkaalliset
Kuva: Ysärin kuninkaalliset

– Tällainen musiikki ei katso ikää, sillä se on aika positiivista ja energistä. Ysäribiisien iloiset melodiat ja helppous ovat sellaisia, jotka toimivat kaikille. Ysärimusiikin tarkoitus on, että ihmiset pääsevät hetkeksi irtautumaan arjesta ja nauttimaan hyvistä bileistä. Vaikka meidän yleisön ikähaarukka on noin 18-52 vuotta, niin siellä ihmiset ovat tasa-arvoisia. Kun mikä tahansa ysäribiisi kajahtaa keikalla, niin kaikki juhlivat eikä ketään kiinnosta toisen poliittiset mielipiteet tai muut, kommentoi Radio Novan suosittua Retroperjantai-ohjelmaa juontava ja myös soolokeikkaa heittävä DJ Oku Luukkainen.

Dj Oku Luukkainen - Ysärin kuninkaalliset
Dj Oku Luukkainen - Ysärin kuninkaalliset
Kuva: Ysärin kuninkaalliset

Rovaniemellä on siis marraskuun alussa luvassa 25 vuotta hittejä ja maailman parasta ysäritamppausta! -bileet, jotka saavat marraskuun pimeyden ja koleuden hetkeksi haihtumaan. Lappi Areenalle on jäljellä vielä jonkun verran lippuja, niitä kannattaa tiedustella etukäteen osoitteesta ticketmaster.fi. Etukäteen ostettu lippu on hieman edullisempi kuin ovelta ostettu ja lisäksi sillä varmistaa mukaanpääsyn loppuvuoden iloisimpiin bileisiin.

– Olen syntynyt Rovaniemellä ja siksikin kaupunkiin on tärkeä side. Olen aina pitänyt pohjoisen ihmisistä ja ilmapiiristä. Se on aito! Rolloon on myös kovasti toivottu keikkaa ja mahtavaa tulla kolmen vuoden tauon jälkeen synnyin kaupunkiin esiintymään. Toivottavasti nähdään keikalla, päättää Oku Luukkainen.

Waldo´s People - Ysärin kuninkaalliset
Waldo´s People - Ysärin kuninkaalliset
Kuva: Ysärin kuninkaalliset


Ysärin Kuninkaalliset

Movetron

Vuonna 1994 perustettu Movetron avasi uransa liki 100 000 kappaletta myyneellä Romeo ja Julia –esikoisalbumillaan.  Sittemmin tarttuvista ralleistaan tutuksi tullut ja kulta -ja platinalevyjä napannut Movetron on ehtinyt julkaisemaan yhteensä kuusi studioalbumia, yhden kokoelman, hajoamaan ja tekemään comebackin sekä keikkailemaan lukuisia kertoja halki Suomen. Yhä alkuperäiskokoonpanossaan toimiva Movetron julkaisee yhä aktiivisesti uutta musiikkia. Yhtyeen tuorein, vuonna 2019 julkaistu Uni-single on kerännyt jo liki 700 000 kuuntelua Spotifyssa. Movetronin muodostavat Päivi Lepistö (laulu), Jukka Tanttari (syntetisaattori) ja Timo Löyvä (syntetisaattori).

http://www.movetron.fi

https://www.facebook.com/Movetron 

http://centralline.fi/artists/movetron/

Waldo’s People

Waldo’s People on täyttänyt saleja jo käsittämättömät 25 vuotta. Listaykkösiä yhtyeeltä löytyy kahdelta vuosikymmeneltä. Vuonna 2018 yhtye teki enemmän loppuunmyytyjä keikkoja kuin koskaan historiansa aikana. Yhtyeen keulakuvan Waldon mukaan, se johtuu siitä, että yhtyeen keikkasetti uusiutuu tarpeeksi usein, ja tämä pitää yleisön mielenkiinnon yllä. Tälle ryhmälle se on helppoa, koska julkaistuja kappaleita on toista sataa ja listaykkösiäkin toistakymmentä.

https://www.facebook.com/OfficialWaldosPeople/

DJ Oku Luukkainen

Radio Novan huippusuosittu Retroperjantai on levinnyt radiosta esiintymislavoille, kun Rovaniemeltä kotoisin oleva Oku Luukkainen on vienyt ysärisettinsä myös DJ-keikoille. Retroperjantain kantava voima on ollut yhteisöllisyys, joka on keikkojen myötä viety ihan uudelle tasolle. Keikkojen ja radio-ohjelman lisäksi DJ Oku Luukkainen herättää kiinnostusta myös omien musiikkijulkaisuidensa kautta. HesaÄijän, Dannyn ja Erikan kanssa alkuvuodesta julkaistu 7300 –päivää jättihitti on ehtinyt keräämään jo liki 4 miljoonaa kuuntelua striimauspalveluissa.