PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Yrit­tä­jän kanssa: "Ket­ju­reak­tio­han tämä on", pohtii mai­nos­yrit­tä­jä ko­ro­na­vai­ku­tuk­sis­ta

Mainospalvelu Maipin yrittäjä Anu Sillanmäki myöntää, että stressaa siitäkin, jos ei ole stressiä.

Anu Sillanmäki on aktiivinen yrittäjä. Vapaa-ajasta iso siivu lohkeaa nyrkkeilylle, jonka parissa hänellä on myös valtakunnallinen luottamustehtävä.
Anu Sillanmäki on aktiivinen yrittäjä. Vapaa-ajasta iso siivu lohkeaa nyrkkeilylle, jonka parissa hänellä on myös valtakunnallinen luottamustehtävä.
Kuva: Mona Ylivirta

Ensi syksynä... ei vielä tiedetä, missä mennään, mutta ajatukset ovat jo kovasti syksyssä ja ensi talvessa, toiveikkaana… Ehkä jo työt rullaisivat normaalisti, harrastuksiin pääsisi normaalisti, koululaiset voisivat käydä kouluaan kuten ennenkin. Esikoinenkin on varmaan armeijan harmaissa.

Työpäiväni alkoi... kuten normaalistikin: kone auki ja sähköpostien läpikäynti.

Nukuin... pitkästä aikaa koko yön putkeen. Vaikka sitä ei tiedostakaan, niin kyllä se epävarmuus aina välillä yöuniinkin pääsee mukaan.

Tapasin... ystäviä treenin merkeissä. Treeni ei ollut niin tehokasta mutta henkisesti se antoi enemmän. Rentoa höpötystä, eihän sitä muuta kaipaakaan. Nyt kun liikuntapaikat on suljettu, olemme treenailleet ulkona, siellä sun täällä käyttäen kaikenlaisia välineitä mitä on käsiimme saatu.

Ostin... ruokakaupasta ja paljon. Yli 70-vuotiaiden liikkumista kun on rajoitettu, niin käydään sitten kaupassa myös omille vanhemmille sekä anopille. Kyllä siinä saa aina muutaman kassin autoon kantaa.

Olen päättänyt... jo ennen tätä koronakriisiä, että opettelen aikatauluttamaan, hidastamaan, keskittymään, olemaan itselleni sillä muotisanalla armollinen. Mutta edelleen opettelen. Yöunia en ole töiden vuoksi menettänyt pitkään aikaan, monesti ne huolet oli sellaisia, ettei niille vaan voinut mitään. Välillä tulee haalittua ihan liikaa kaikkea ja lupauduttua moneen, helposti kun innostun asioista.

Minua ilahduttaa... aurinkoinen päivä, hyvä lounas, iloinen vastaantulija, hyvät treenit. Aivan mikropienetkin asiat saavat minut hyvälle tuulelle.

Harrastan... nyrkkeilyä, johon kuluu suurin osa vapaa-ajastani: treenaamassa, ohjaamassa, suunnittelemassa tulevia tapahtumia ja kilpailuja tai muuten seuran eli Lapin Lukon asioita hoitaessa. Kuulun myös Suomen Nyrkkeilyliiton harrastevaliokuntaan. Saatan myös vajota sohvan nurkkaan ja nautiskella jonkun hyvän englantilaisen sarjan parissa muutaman tunnin.

Stressi... ei helpota koskaan! Perusluonne kun on stressaavaa tyyppiä, niin osaan stressata sitäkin, kun ei ole stressiä. Harvoin olen lamaantanut stressin alla, monta kertaa se on tuonut vain lisää pökköä pesään.

Kuka?

Anu Sillanmäki

45-vuotias mainospalvelu Maipin yrittäjä

Perhe: puoliso ja kaksi lasta

Harrastukset: seuratoiminta, ulkoilu, lenkkeily, pyöräily, kuntosali, moottoripyöräily

”Kyllä siinä saa aina muutaman kassin autoon kantaa.”

Koronavirusepidemia... on hiljentänyt elämää niin töissä kuin kotonakin. Asiakkaani ovat yrityksiä ja yrittäjiä suurelta osin. Onhan se selvää, että kun heilläkin on toiminta hiljentynyt, osalla pysähtynyt kokonaan, niin ei sitten mainontaa tai markkinointiakaan ole niin paljoa. Ketjureaktiohan se on.

Rovaniemellä... odotellaan tulvaa. Itsekin asun Syväsenvaarassa, mutta luotan siihen että ei se ennenkään ole meille asti noussut tuo vesi.

Yrittäjäkaverit... ovat tärkeitä. Heidän kanssaan tulee vaihdettua ajatuksia ja ideoita ja pidettyä yhtä myös töiden ulkopuolellakin.

Työssäni joudun... venymään ja paukkumaan. Välillä tuntuu, että vastaan tulee aivan ylitsepääsemättömiä ongelmia. Mutta kaikista niistä on selvitty ja niin on aikomus vastaisuudessakin toimia. On todella virkistävää kun asiakas tuo uuden ja ihmeellisen asian ratkaistavaksi.

Minulle on sanottu... että olen liian kiltti. Mutta onko se paha asia? Toisaalta yrityselämässä se voi olla huono asia, olla kiltti ja pehmeä ja taipusa, mutta senkin voi kääntää postiiviseksi. Ei minusta ilkeää saa tekemälläkään.

Juttusarjassa Rovaniemen Likiliike-yrittäjät kertovat koronavirusepidemian aikaisia kuulumisiaan jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia.