Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ym­pä­ris­tö­krii­se­jä ei tule vä­hä­tel­lä

Nyt keskustellaan siitä, pitääkö ilmastokriisisistä olla huolissaan vai ei. Pääkirjoituksessa (LK 14.1., "Maapalloa ei uhkaa tuho") syytettiin ilmastoaktivisteja pelon ilmapiirin lisäämisestä. Syyllistyvätkö aktivistit todella pelon lietsontaan jakaessaan tiedemaailman viestiä lajikadosta, ilmaston lämpenemisestä ja siitä, mitä toimia meiltä kaikilta nyt edellytetään?

Helsingin Sanomissa julkaistiin tutkimusraporttiin perustuva artikkeli, jonka otsikossa todetaan: "Ympäristökatastrofit aiheuttavat paljon suuremman uhan kuin tähän asti on uskottu". 17 kansainvälistä ympäristöasiantuntijaa julkaisi yhdessä tutkimusraportin Frontiers in Conservation Science-lehdessä. He ennakoivat massasukupuuttoja, lisääntyviä terveysongelmia ja muita ympäristön tuhoutumisesta johtuvia kriisejä.

Nyt ei ole aika ummistaa silmiä, eikä kieltää muutosten tarvetta. Muutos ei tarkoita elämänlaatumme heikkenemistä, vaan sen uudelleen määrittelemistä.

Ekoahdistus on tutkimusaihe, jota tarkastellaan monilla eri tieteenaloilla, kuten hyvinvointiin ja terveyteen liittyvässä tutkimuksessa ja kasvatustieteessä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi