Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Yl­läs-Le­vin hiih­tä­jät jät­ti­vät jäl­keen­sä sotkun – luon­toon pää­ty­vis­tä tyh­jis­tä gee­li­pus­seis­ta on tullut hiih­to­ta­pah­tu­mien vitsaus

Kansallispuiston puistonjohtaja on valmis ottamaan kovat keinot käyttöön roskaamisen lopettamiseksi.

Lauantaina kilpaillun Ylläs-Levi-hiihdon yli tuhat osanottajaa jättivät ikävästi jälkensä tunturialueen luontoon. Kilpailun jälkeen kisareitin varrelta löytyi läjäpäin hiihtäjien sinne heittämiä energiageelipusseja, kertoo reitillä sunnuntaina hiihtänyt Maria Itkonen .

–Hiihdimme kisareittiä vastakkaiseen suuntaan Kätkänlaavulta Pyhätunturin toiselle puolelle, ja erityisesti tällä välillä geelipakkausroskaa oli tosi paljon. Keräsimme neljän hengen seurueellamme pois kaikki roskat, mitä löysimme.

Itkonen osallistui itsekin lauantaina Ylläs-Levi-hiihdon 70 kilometrin kilpailuun. Jo kisan aikana hän pani merkille, että geelipusseja näkyi ladun varrella.

–Minusta tämä on ikävä ja silmiinpistävä ongelma, joka osallistujien ja järjestäjien täytyisi ratkaista. Toivoisin, että he, jotka toisaalta ihastelevat alueen maisemia, olisivat myös valmiita pitämään tämän maiseman kunnossa ja roskat pois luonnosta, Itkonen toteaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.