Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Yli­tor­niol­la osataan jär­jes­tää voi­manos­to­ki­so­ja – Aa­va­sak­san Kisa isännöi kahden vuoden ku­lut­tua jo nel­jän­nen kerran kan­sain­vä­li­siä ar­vo­kil­pai­lu­ja

Ylitornio on vuosien varrella tullut voimanostoväelle tutuksi suurista kansainvälisistä kilpailuista. Ylitornion Kuntotalo on jälleen kisapaikkana, kun klassisen voimanoston Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään maaliskuussa 2024.

Kyseessä ovat jo neljännet Aavasaksan Kisan järjestämät MM- tai EM-tason kilpailut. Naisten voimanoston MM-kisat voimailtiin 2005, naisten ja miesten voimanoston EM-kilpailut 2007 sekä klassisen penkkipunnerruksen EM-kilpailut 2017.

– Kisoihin on tulossa noin 200 urheilijaa ja saman verran maajoukkueiden toimihenkilöitä. EM-kilpailujen yhteydessä järjestetään Euroopan Voimanostoliiton (EPF) yleiskokous, ylitorniolainen kilpailunjohtaja Tero Hyttinen kertoo.

Hyttinen kuuluu EPF:n hallitukseen ja on kattojärjestön sääntökomitean puheenjohtaja.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi