Koronavirus: Ro­va­nie­mi lo­pet­taa kou­lu­jen luok­ka-al­tis­tu­mis­ten tie­dot­ta­mi­sen

Koronatesti: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Yli kahden kuu­kau­den mit­tai­nen jou­lu­lau­lu­lä­he­tys alkoi ra­dios­sa

Jouluradio on aloittanut jo tunnelmoinnin joulunodotukseen.
Jouluradio on aloittanut jo tunnelmoinnin joulunodotukseen.
Kuva: Sallmén Eljas

Seurakuntien tarjoama maksuton Jouluradio aloitti parin kuukauden mittaisen joululaululähetyksensä viikonloppuna.

Tänä vuonna Jouluradio kuuluu 27 eri paikkakunnalla. Lähetys kestää tammikuulle loppiaiseen saakka.

Aidon ja alkuperäisen Jouluradion lisäksi tarjolla on myös yhdeksän erilaista nettiradiokanavaa. Ylläpitäjien mukaan ne vastaavat vaativaankin joulumusiikkimakuun.

– Jouluradio tulee tänä vuonna 17-vuotiaan itsevarmuudella, intoa puhkuen ja hieman röyhkeyttä uhkuen, toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne sanoo kanavan tiedotteessa.

Tänä vuonna Jouluradiossa kuullaan musiikkia ympäri maailman. Luvassa on joululauluja eri kielillä ja uusilla sovituksilla. Viikoittain kuullaan joululauluja maailman eri kolkilta, vaihtuvilla teemoilla. Alkujaan Jouluradio on soittanut suomalaisia joululauluja.

Tänä vuonna Jouluradio myös lanseeraa täysin uuden Kuulostaa joululta -videosarjan. Suorissa lähetyksissä keskustellaan viikoittain suomalaisten vaikuttajien, muusikoiden ja muiden julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa joulumusiikista. Jaksot striimataan suorina Jouluradion Facebookiin

– Joulu on mielentila, johon ei tarvita muuta kun joulumusaa. Jouluradio-media tekee joulumusiikkisisältöjä innovatiivisella otteella ja yleisöä kuuntelemalla. Haluamme löytää jokaiselle sopivan tavan saada joulu sydämeensä, Kalliorinne sanoo.

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen radiokanava sekä verkkomedia, jonka sivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikin kanavaa.

Viime joulukuussa Jouluradio oli Suomen viidenneksi kuunnelluin kanava. Viikkokuuntelijoita oli ennätykselliset 787 000.

Jouluradio Rovaniemellä taajuudella 90,0 MHz ja osoitteessa jouluradio.fi