pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Yksi iso virhe har­mit­ti Elian Lehtoa MM-ki­so­jen syök­sy­las­kus­sa

Courchevel Meribel
Santa Claus Ski Teamin Elian Lehto sijoittui 25:nneksi MM-syöksylaskussa.
Santa Claus Ski Teamin Elian Lehto sijoittui 25:nneksi MM-syöksylaskussa.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Miesten MM-syöksylasku oli Sveitsin Marco Odermattin juhlaa. Odermatt voitti sunnuntaina alppihiihdon MM-kisoissa syöksykultaa Ranskan Courchevelissa loppuajalla 1.47,05. Toiseksi tullut Norjan Aleksander Aamodt Kilde jäi voittajasta 0,48 sekuntia. Kanadan Cameron Alexander oli kolmas.

Suomalaisista Elian Lehto ylsi sijalle 25 ja Jaakko Tapanainen 36:nneksi. Lehdon ero kärkeen oli 1,92 ja Tapanaisen 4,36 sekuntia.

– Nyt ovat MM-kisat takana. Tänään laskussa oli todella hyviä pätkiä, joissa väliajat olivat kärjen tuntumassa. Valitettavasti ei tullut sitä tavoittelemaani top15-sijoitusta, jota lähdin hakemaan. Se tavoite meni yhteen isoon virheeseen, Lehto sanoi Ski sport Finlandin tiedotteessa.

– Kokonaisuudessaan tämä oli rankka ja opettavainen viikko, ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan laskenut Lehto, 22, sanoi.

Ski Sport Finland kertoi, että Riikka Honkanen jättää MM-kisat väliin terveyssyiden takia. Honkasen poisjäännin takia Suomi jää sivuun MM-joukkuekilpailusta.