Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Yk­kös­pe­sik­sen kar­sin­ta­pe­lit alkavat lauan­tai­na Simon Kirin ko­ti­ken­täl­lä

Simon Kiri karsii Lahden Mailaveikkojen kanssa noususta miesten Ykköspesikseen. Kiri pääsy karsintaan varmistui viime lauantaina, kun se kukisti kotiutuskisassa vieraissa Sotkamon Jymyn ja meni näin otteluvoitoin 2-0 jatkoon.

Lahti otti sunnuntaina 1-0 vierasvoiton Jyväskylän Lohesta ja tie karsintaan aukesi otteluvoitoin 2-1.

Kirin pelinjohtaja Janne Anttila on katsonut videolta Lahden molemmat pelit.

–Lahden Mailaveikoilla on kasassa hyvä joukkue. Se on saanut vahvistuksia Superpesiksessä mukana olevalta Kouvolan Pallonlyöjien A-pojista, Anttila tietää kertoa.

Seurojen farmisopimus on kolmivuotinen. Yhtenä tavoitteena onkin nostaa Lahden Mailaveikot Ykköspesikseen.

Miesten suomensarjan pohjoislohkon voittanut Simon Kiri on monessa suhteessa vahva joukkue.

–Olemme nousseet otteluiden voittoon viisi kertaa, vaikka olimme jo tosi pahassa sillassa. Nämä nousut kertovat paljon joukkueen henkisestä tahtotilasta.

Kiri vahvisti joukkuettaan vielä kauden lopussa kokeneella Antti Vihtkarilla. Vihtkari pelasi Kirin pudotuspelit Simossa Ylivieskaa ja Sotkamoa vastaan.

–Nyt Vihtkari lähtee myös vieraspeliin Lahteen. Hän on pelimies isolla peellä myös henkisellä puolella. Vihtkari on ehtinyt olla muutaman kerran tiukemmassakin paikassa kuin Ykköspesiksen karsintaottelussa.

Simon Kiri pelaa ensimmäisen karsintaottelunsa Lahden Mailaveikkoja vastaan kotikentällään ensi lauantaina kello 14. Seuraavana päivänä joukkueet kohtaavat Lahdessa. Mahdollinen ratkaiseva kolmas peli pelataan Simossa 8.9. Viikonlopun ottelutahti antaa pienen edun simolaisille.

–Lahtelaiset lähtevät matkaan jo perjantaina. Ensimmäisen ottelun jälkeen he ajavat takaisin Lahteen. Myös me lähdemme matkaan lauantain ottelun jälkeen, mutta pysähdymme yöpymään Jyväskylässä. Otteluohjelma on meille edullisempi kuin lahtelaisille, Anttila puntaroi.

Myös yleisö on lähtenyt sankoin joukoin mukaan kannustamaan Simon Kiriä ylemmälle sarjaportaalle.

–Uskon, että 500 katsojan raja menee rikki lauantain kotiottelussa. Oulun suunnaltakin on tulossa melkoinen määrä katsojia Simoon, Anttila kertoo.

Simon Kirin miehistöstä kahdeksalla pelaajalla on jatkosopimus valmiina ensi kaudesta eli joukkueen runko pysyy hyvin kasassa.

–Meillä on tavoitteena saada joukkueeseen 16-17 pelaajan rinki. Tällä kaudella meillä oli mukana viisitoista pelaajaa. Onneksi ei tapahtunut pahoja loukkaantumisia. Kun kausi on ohi, alamme tekemään pelaajien kanssa jatkosopimuksia, Janne Anttila sanoo.

Suomensarjasta nousua Ykköspesikseen hakevat toisessa otteluparissa Kannuksen Ura ja Loimaan Palloilijat.