Mainos

Yh­tei­nen maail­ma, sama matka – armon au­rin­gon pais­tees­sa

Kirkkoherra Ari Rautakoski
Kirkkoherra Ari Rautakoski

Kolumnin otsikkona oleva teksti on meidän uuden strategiamme keskeisin tiivistys, joka vielä tätä kirjoittaessa on kirkkovaltuuston vahvistusta vaille. Strategia on suunnitelma siitä, mihin seurakunta toimintaansa kohdentaa ja painottaa vuoteen 2026 saakka.

Näillä otsikon sanoilla on hyvin laaja-alainen merkitys ja strategiassamme niitä on purettu konkreettisiksi toimintatavoitteiksi. Noihin ilmaisuihin sisältyy niin globaalit kuin paikallisetkin näköalat. Ne pitävät sisällään muun muassa ilmaston- ja luonnonsuojelun, kansainvälisen diakonian, lähetystyön, paikallisen diakonian ja ekumenian. Matkamme taivastiellä on yhteinen, tuemme ja kannustamme toinen toistamme. Viimeinen osa strategialauseesta tuo esille sen, kuinka armoa verrataan usein aurinkoon, sen valoon ja lämpöön. Meillehän fyysinen aurinko on kaikella tavalla elämisemme ja luonnon kasvun ehto.  Aivan samoin on Jumalan armo meille kristityille. Eihän meillä olisi mitään toivoa ilman Jumalan suurta armoa ja rakkautta, joka annettiin hänen poikansa sovitustyön ja kuolleista nousemisen kautta koko ihmiskunnalle. Se on se valo, joka loistaa ja lämmittää meitä.

Olemme jo aivan joulun kynnyksellä. Jouluaika on meille valon ja rakkauden juhlaa. ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon” …  näinhän meille jouluaamun profetiassakin kerrotaan. Kristuksen syntymäjuhlana tuo valo saa loistaa tänne pimeään ja kylmään pohjolaan ja tuo armon aurinko saakoon loistaa ja lämmittää meidän sydämemme heijastamaan suurta Jumalan rakkautta myös kaikille lähimmäisillemme. Tätä seurakuntamme haluaa kertoa kaikille keminmaalaisille myös seuraavana strategiakautenamme ja aina siitä eteenpäinkin.

Toivotan Sinulle Jumalan siunaamaa rauhallista Joulujuhlaa!

Kirkkoherra Ari Rautakoski